Milković: Seljačka stranka poslednja šansa za seljaka

Bujanovac, 7.februar 2016. – Naša stranka je poslednja prilika za spas sela i seljaka u opštini jer je poljoprivreda fabrika pod otvorenim nebom  na čijem razvoju mora da se zasniva ekonomski razvoj opštine- poruka je koju je na osnivačkoj skipštini Odbora Ujedinjene seljačke stranke (USS) uputio Miodrag Milković.

Predsednik odbora Milković rekao je da je stranka otvorena za sve, bez obzira na nacionalnu pripadnost, koji žive od sela i za selo.

Milković, koji je direktor Veterinarske stanice u Bujanovcu, pred prepunom „malom salom“ Doma kulture, poručio je da će se stranka zalagati za povećanje opštinskog budžeta za poljoprivredu, koji sada iznosi 1,5 odsto, na pet procenata.

-Italijanski partner koji je ranije poslovao sa Jugokopom, zainteresovan je za petogodišnji zakup ove klanice, ali je problem što zakon ne dozvoljava zakup duži od godinu dana jer je Kompanija u stečaju. Učinićemo sve da taj problem rešimo jer bi ponovnom otvaranjem Jugokopa najviše koristi imali stočari ali i čitava zajednica – poručio je Milković.

Sedište USS je u Svrljigu a osnivačkoj skupštini prisustvovao je i njen šef Milija Miletić, narodni poslanik. Ova stranka je u parlament ušla na listi SNS, a bujanovački odbor će, kako je rekao Milković, na lokalnim izborima nastupiti kao deo bloka koji budu predvodili naprednjaci.

Nenad Mitrović, narodni poslanik SNS, rekao je na osnivačkoj skupštini USS da je cilj da lista koju bude vodila ta stranka osvoji bar 15 mandata čime bi srpski blok postao respektabilna politička snaga:

-Ključ ekonomskog napretka je politička stabilnost – kazao je Mitrović.

image

Milković je sa još jednim odbornikom krajem prošle godine napustio grupu gradjana čiji je lider bio sa Stojančom Arsićem.

Odnivačkoj skupštini su prisustvovali i predstavnici nekoliko političkih partija iz Bujanovca, kao i funkcioneri Opštine Svrljig iz redova

image
3 thoughts on “Milković: Seljačka stranka poslednja šansa za seljaka

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *