Musliju: Tačno je, nepoželjan sam na tlu SAD

BUJANOVAC, 18. februar 2016. (Politika, Bujanovačke) – Jonuz Musliju potvrdio je Politici da se nalazi na „crnoj listi“ američkog Stejt Departmenta i da mu je zabranjen ulazak u Sjedinjene američke države.

jonuzMuslijuMusliju: Nije mi jasno zašto sam nepoželjan u SAD

Međutim, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca i predsednik lokalnog parlamenta u Bujanovcu kaže da mu nije jasno zbog čega se našao na ovom spisku, čiji je faksimil objavila Politika.

Musliju je jedini političar iz Srbije koji je nepoželjan u SAD.

Pokret za demokratski progres (PDP), stranka čiji je Musliju lider, nalazi se u vladajućoj koaliciji u Bujanovcu zajedno sa Demokratskom partijom i savezom od 11 odbornika nekoliko srpskih stranaka.

Tokom oružanih sukoba na jugu Srbije 2000-2001. godine, bio je politički komesar OVPMB, oružane formacije pobunjenih Albanaca koja se sukobila sa državnim snagama bezbednosti. Nakon sukoba formirao je PDP koja mahom okuplja bivše pripadnike OVPMB




2 thoughts on “Musliju: Tačno je, nepoželjan sam na tlu SAD

  1. Misko

    Musliju bi trebalo da bude nepoželjan i u srbiji posle svega sto je uradio a mi smo mu jos dali da bude predsednik skupstine!

    Reply
    1. Idriz

      Isto važi i za:
      Šešelja, Miškovića, Legiju, Vučića (koji je huškao na rat), i za još pozamašnu listu „političara“ ratnih profitera „dobrovoljaca“ koji su opljačkali albanska sela na Kosovu, pseudo menadžera koji su se preko noći obogatili i ojadili narod Itd.

      Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *