Hajredin Hida: Mitrović Vučićem plaši birače

Čak i u slučaju da Srbi formiraju zajedničku listu, u šta ne verujem, to neće ugroziti albansku većinu. Ali, do zajedničke srpske liste neće doći jer naprednjaci ne uživaju toliku podršku birača kakvu misle da imaju, ali i zato što bi pristanak nekih stranaka na uslove SNS predstavljao njihovo političko samoubistvo

BUJANOVAC, 22. februar 2016. – Čak i da se sve srpsle stranke ujedine na jednoj izbornoj listi, to neće ojačati njihovu poziciju jer bi u tom slučaju albanske partije napravile koaliciju posle izbora. Šta god da Srbi odluče, to ne može ugroziti Albance – izjavio je Hajredin Hida, jedan od pomoćnika predsednika opštine Bujanovac.

Reagujući na pisanje Bujanovačkih o pokušajima srpskih stranaka da formiraju zajedničku izbornu listu, on je za portal na albanskom „Lajmial“ kazao da je ovde u pitanju pokušaj SNS da Srbima nametne autoritet premijera Vučića:

Nenad Mitrović, poslanik SNS koji pokušava da ujedini srpske stranke, nema autoritet kod birača koje plaši Vučićem i kojim ucenjuje lidere drugih stranaka. SNS za sebe traži 50 odsto mesta na toj listi, što je sasvim suprotno realnoj situaciji na terenu i podršci birača. Mitrović i SNS nemaju mlade, harizmatične kadrove koji bi privukli glasače i ponudili im nešto novo, čak i pored velike podrške centralne vlasti – rekao je Hida, inače funkcioner Demokratske partije (DP) predsednika opštine Nagipa Arifija.

Hida je uveren da bi za neke srpske partije koje, kako je kazao, imaju sigurne glasove, ulazak na zajedničku listu predstavljalo „političko samoubistvo“:

Zbog toga ne verujem da će Srbi uspeti da naprave jedinstvenu listu. Međutim, čak i da uspeju u tome i osvoje, kako planiraju, 16-17 odborničkih mandata, to ni na koji način, srećom, ne može i neće ugroziti  Albance – rekao je Hida za Lajmial portal.

Posle izbora 2012. srpske stranke dobile su 11 mandata u parlamentu sa 41 mestom i nalaze se na vlasti zajedno sa DP i PDP.




7 thoughts on “Hajredin Hida: Mitrović Vučićem plaši birače

  1. Hida - Stojanca - Pavlovic -Nagip

    Gosn Hido bolje ti je da razmisljas o albanskim glasacima jer kako cujem ne stojite uopste dobro u svom ataru…..Pripremi se da budes opozicija i ti i tvoj drugar Stojance i vas pajtor Boban pavlovic!

    Reply
  2. Misko

    Ovo znaci da je kampanja vec uveliko pocela, covek je sam sve rekao, samo sto nam nije nacrtao….od koga se albanska strana najvise plasi posle ovih izbora—srpskog jedinstva!! Ali Sns i njeni partneri ucinice sve da se promene politicke prilike u Bujanovcu i da se Srbi mnogo vise pitaju posle ovih izbora. A ti Hido gledaj da izvuces koji mandat jer Saip ce sve da vas istrebi posle izbora! Vas nece da vide ni vasi Albanci a kamoli Srbi!

    Reply
  3. Pera

    Mislim da stvaranje jedinstvene liste nema za cilj ugrožavanje Albanaca, već jačanje Srba i opšti boljitak. Gospodine Hida, nema mesta panici…ako nekad Srbi i preuzmu vlast, neće se odnositi lošije prema Albancima, nego što se trenutno Albanci odnose prema Srbima. I nije mi jasno na osnovu čega dajete prognozu o raspoloženju srpskih birača…

    Reply
  4. Nagip Arsic

    Jasno da jasnije ne moze biti… Objasnio nam covek sta bi njima odgovaralo. Kao da slusam Arsic Dr Stojancu. Eeee moj zbunjeni narode, trgni se!

    Reply
  5. dusansilni

    opa oglasio se i Nagip preko svog puena evo vam ljudi dokaz da to sto rade Stojanca. Boban. Bosko i Brane lukic. ima svoju pozadinu a ona je upravo izasla na videlo! sad se jasno vidi ko rastura jedinstvenu srpsku listu i kome ona ne odgovara!! Nagip ce preko ovih cetvoricu da rasturi jedinstvo.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *