IZBORI: Srpske stranke definitivno na tri liste

Kao što smo i najavljivali, bujanovački Srbi će na izborima 24. aprila moći da glasaju za tri liste na kojima će se naći 12 stranaka

BUJANOVAC, 10. mart 2016. – Lideri i članstvo političkih stranaka užurbano sakupljaju potpise za predaju odborničkih listi. Prema zakonu, za jednog odborničkog kandidata potrebno je 30 potpisa, što znači da za „punu listu“ od 41 kandidara treba 1230 potpisa građana.

mitrovic nenad

Ono što je u ovom momentu izvesno je to da će 12 stranaka i grupa građana koje okupljaju Srbe na lokalne izbore 24. aprila izaći na tri liste.

Najbrojniju predvodi Srpska napredna stranka (SNS), gde su pored nje još USS, PUPS, PS, SRS i kandidat GG Trajko Trajković.

Stojanči Arsiću privoleli su se SDS i SDPS, dok treću listu čine JS, SPO i SPS.

Ukoliko sve liste pređu cenzus, koji je na prošlim izborima iznosio oko 900 glasova, srpski lideri se nadaju da bi mogli da osvoje između 15 i 18 mandata.

Stojanca arsic

brane lukicBujanovačke su već pisale o pokušajima zajedničkog nastupa srpskih stranaka, ali su ti dogovori propali jer nije pronađen zajednički jezik oko broja mandata na listi.
One thought on “IZBORI: Srpske stranke definitivno na tri liste

  1. Vucic

    Jedina opcija koju vidim kao konkurenta Siptarima je Sns sa svojim partnerima, Stojanca nas je odavno izdao i samo klima glavom a o ostalima necu ni trositi slova!

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *