Zaharijev: Prevareni smo, nekome smetam

Vladimir Zaharijev nekome smeta, to je očigledno, pa su rekli hajde da ga sklonimo – ogorčen je predsednik opštine Bosilegrad pošto je RIK odbio da registruje njegovu izbornu listu „To smo mi“

BOSILEGRAD, BUJANOVAC, 14. april 2016. (Bujanovačke, Južne vesti) – Nekome smetamo, neko hoće da me skloni – ogorčen je Vladimir Zaharijev pošto je Republička izborna komisija (RIK) odbacila njegovu listu „To smo mi-prirodni pokret“.

RIK je u ponedeljak odbila da registruje listu za parlamentarne izbore koju predvodi predsednik Opštine Bosilegrad, uz obrazloženje da je „najmanje 4.000 potpisa“ overeno falsifikovanim pečatom suda u Beogradu.

Zaharijev objašnjava da je od RIK najpre 9. aprila dobio zaključak da ima 9.043 regularna potpisa od 10.000 neophodnih, a kada je u ponedeljak, 11. aprila doneo i više potpisa od potrebnih ispostavilo se da je nekoliko hiljada neregularno.

Vladimir Zaharijev je za portal Južne vesti rekao da su potpise, osim u Bosilegradu, skupljali i u drugim gradovima u okolini i u Srbiji, gde su imali ljude kojima su za to dali ovlašćenje.

Dali smo im ovlašćenje, oni su skupili potpise, poslali nama to ovde, mi smo to obradili i odneli u RIK. Nemam pojma ko je udarao taj pečat. Nama je to došlo iz gradova gde su to ljudi overavali, tamo je to stavljano, ne ovde. To stavljaju sudski overitelji i javni beležnici, to nema veze s nama – kaže Zaharijev za Južne vesti i dodaje kako, nakon svega, sumnja da je “neko to zamenio”.

Izaziva se sumnja da Zaharijev smeta nekom u Srbiji,kao za pumpu, kao za fabriku, i daj da ga sklonimo odavde. To je očigledno – revoltiran je Zaharijev.

Predsednik RIK-a Dejan Đurđević, rekao je da 9. aprila nisu imali informaciju o lažnom pečatu.

-Bilo nam je sumnjivo što smo na mađarskoj listi naleteli na potpise birača koji podržavaju listu Zaharijeva, pa smo proverili sa Prvim sudom koji nam je potvrdio da je taj pečat lažan. Onda smo opet proverili listu Zaharijeva, našli najmanje 4.000 potpisa overenih tim pečatom i odbacili je – objašnjava Đurđević.

Kako kaže, lažni pečat je, osim na listi “To smo mi”, pronađen i na listama Demokratske zajednice Mađara i na listi “Tolerancija”, čije su liste takođe odbačene. Neko je, dodaje on, po svemu sudeći napravio pečat koji je masovno utiskivao za razne stranke.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *