Pomoć preduzetnicima: Opremi, zaposli, pokreni

Kako navode u EU Progresu, cilj informativnih sesija je upoznavanje predstavnika privatnog sektora sa programom podrške i neophodnim koracima – od prijavljivanja, preko učešća na javnom pozivu i kriterijuma za izbor projekata do dobijanja bespovratnih sredstava

BUJANOVAC, 18. april 2016. (Bujanovačke; foto ilustracija: www.euprogres.org) – U Bujanovcu će u utorak 19. aprila, u amfiteatru subotičkog Ekonomskog fakulteta, biti održan Informativni dani o procesu dodele bespovratne pomoći preduzetnicima, mikro i malim preduzećima pod nazivom „Opremi, zaposli, pokreni!“ u organizaciji „Evropskog Progresa“.

Ova kampanja traje 18. do 28. aprila 2016. godine, osim u Bujanovcu, i u Vranju, Leskovcu, Knjaževcu, Nišu, Novom Pazaru, Prijepolju i Ivanjici.

Kako navode u EU Progresu, cilj informativnih sesija je upoznavanje predstavnika privatnog sektora sa programom podrške i neophodnim koracima – od prijavljivanja, preko učešća na javnom pozivu i kriterijuma za izbor projekata do dobijanja bespovratnih sredstava.

Ek.fak.

Promocija na Ekonomskom fakultetu

Pravo učešća na konkursu imaju preduzetnici, mikro i mala preduzeća koja su registrovana 2013. ili 2014. godine na teritoriji jedne od 34 opštine obuhvaćene programom „Evropski Progres“. Preduzeća moraju da budu većinski u domaćem privatnom vlasništvu, da imaju ostvarenu poslovnu dobit na kraju 2015. godine kao i izmirene obaveze po osnovu uplate poreza i doprinosa.

Evropska unija i Vlada Švajcarske će sa ukupno 250.000 EUR podržati najmanje 12 projekata, a dodeljena sredstva po projektu ne mogu preći 25.000 EUR za malo preduzeće i 15.000 evra za mikro preduzeće ili preduzetnika. Aplikanti treba da obezbede finansijsko učešće od 30% od tražene vrednosti donacije

Evropska unija i Vlada Švajcarske će sa ukupno 250.000 EUR podržati najmanje 12 projekata, a dodeljena sredstva po projektu ne mogu preći 25.000 EUR za malo preduzeće i 15.000 evra za mikro preduzeće ili preduzetnika. Aplikanti treba da obezbede finansijsko učešće od 30% od tražene vrednosti donacije. „Evropski Progres“ neće dodeljivati novčana bespovratna sredstva, već će u odobrenoj vrednosti biti nabavljena oprema ili pružene usluge koje treba da doprinesu povećanju produktivnosti, otvaranju novih radnih mesta i širenju tržišta. Preduslov za finansiranje projekata jeste spremnost aplikanata da sprovode aktivnosti društveno odgovornog poslovanja.

Aktivnosti „Evropskog Progresa“, programa koji doprinosi održivom razvoju južne i jugozapadne Srbije, Evropska unija i Vlada Švajcarske podržavaju sa ukupno 24,46 mil EUR. Program ima za cilj da ojača lokalnu administraciju, stvori povoljnije okruženje za razvoj infrastrukture i privrede kao da poboljša sprovođenja politika u oblasti socijalne inkluzije. Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Opštine obuhvaćene programom su Novi Pazar, Ivanjica, Nova Varoš, Priboj, Prijepolje, Raška, Sjenica i Tutin na jugozapadu Srbije, kao i Prokuplje, Blace, Žitorađa, Kuršumlija, Leskovac, Bojnik, Vlasotince, Lebane, Medveđa, Crna Trava, Vranje, Bosilegrad, Bujanovac, Vladičin Han, Preševo, Surdulica, Trgovište, Brus, Aleksinac, Gadžin Han, Doljevac, Merošina, Svrljig, Babušnica, Bela Palanka i Knjaževac na jugoistoku zemlje.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *