Izbori: Završna konvencija SNS

Svi govornici istakli su važnost kontakta sa budućom centralnom  vlašću u Beogradu, koju će, kako su naglasili, formirati SNS, što je, smatraju, jedan od razloga da se građani opredele za njihovu listu

BUJANOVAC, 19. april 2016. – Srbiji je potrebna jaka vlada, a Bujanovcu jaka srpska lista na vlasti koja može da sačuva nacionalne interese, dovede investitore i da sprovede program čije su osnove red, rad i odgovornost – poručio je Nenad Mitrović, predsednik bujanovačkih naprednjaka na završnoj konvenciji koalicije „Ujedinjeni možemo sve“ koju predvodi SNS uoči parlamentarnih i lokalnih izora 24. aprila.

nesa

Treba nam jaka srpska lista: Mitrović

U punoj sali Doma kulture, u završnoj poruci biračima ovog saveza koji čini sedam stranaka, Mitrović je upozorio da su na prošlim izborima glasovi srpskih stranaka koje nisu prošle cenzus otišli albanskim partijama:

Tako smo izgubili 6 mandata. Na ovim izborima moramo učiniti sve da se to ne dogodi ponovo, i zato nam je potrebna jaka srpska lista, a to garantuje samo naša koalicija predvođena SNS – rekao je Mitrović, narodni poslanik u prošlom i kandidat za budući saziv parlamenta.

Miodrag Milković, lider Ujedinjene seljačke stranke (USS) takođe je podsetio da se na izborima 2012. razlilo 2.500 srpskih glasova, ali da je sada, kako je naglasio, prilika da koalicija kojoj pripada i USS postane najjača grupacija u opštinskom parlamentu:

Nije nam namera da ponizimo naše komšije Albance, već da ispravimo greške iz prošlosti – rekao je Milković, i kao primer sloge naveo to da se na listi koju vodi SNS nalazi i Srpska radikalna stranka (SRS).

misko

Povratak selu: Milković

Milković, inače direktor Veterinarske stanice, apostrofirao je razvoj poljoprivrede i povratak selu kao jedan od strateških ciljeva koalicije.

Na skupu su govorili funkcioneri stranaka koje čine koaliciju , ali i nestranačke ličnosti poput Bogoljuba Tomića, diretora Duvanske industrije, koji je pozvao okupljene da glasaju za koaliciju sa SNS na čelu kako ne bi, naglasio je, bili prevareni.

Svi govornici istakli su važnost kontakta sa budućom centralnom  vlašću u Beogradu, koju će, kako su naglasili, formirati SNS, što je, smatraju, jedan od razloga da se građani opredele za njihovu listu.

Koaliciju oko SNS čini još šest stranaka: USS, PS, PUPS, Pokret penzionera, SRS i GG Trajko Trajković.

Lokalni i republički izbori održavaju se 24. aprila a 42.288 građana Bujanovca moći će da glasa za deset listi, od toga četiri koje okupljaju Srbe.

 
2 thoughts on “Izbori: Završna konvencija SNS

 1. Cirkus u pokretu

  Ma dajte ljudi sve šarlatani, ovaj Mitrović ima rečnik Šojića i sramota me je što me on predstavlja u skupštini, i nije sloga sa SRS nego su Jocinom sinu dali neki posao pa je ovaj sad odjednom prijatelj sa SNS-om i ovim cirkusantom iz Krševicu, pa bar jedan govor da je u skupštini imao gde trazi nesto za naš grad, a on je sve ukupno imao jedan gde govori o otpuštanju. Za ovog iz veterinaraku da ne trošim reči, pa onda grla, neke dve penzionerske partije, čika Trajče i pokret socijalista koji je primoran da učestvuje ovde… Teško nama ako ovi osvoje više od tri četiri mandata.

  Reply
  1. I Dom kulture Klenike je u džepu

   Stojanča Arsić Saša, ima rečnik jednog akademika. Kad on prozbori gvozdena vrata otvara. Ko ga zna razume me o čemu pričam. Što se tiče predstavljanja Srba, ima jedan interesantan podatak, da gore pomenuti nije nijednom koristio službeno vozilo (nije koristio nikakvo vozilo) da bi recimo otišao do Beograda ili nekog drugog mesta, kako bi nesto uspeo da završi za srpski interes. Mada pitanje je i kod koga može on da ide. Kad nije hteo da udostoji premijera kad je bio u Bujanovcu, kako mu se ne bi naljutio šef Nagip, ko još sa njim može ozbiljno da priča, a još manje da mu nešto pomogne. Bez obzira ko je predsednik vlade, on je predsednik Vlade Srbije. Valjda je to i Arsićeva država…

   Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *