Konstitutivna sednica SO, čeka se većina

Mitrović kaže da većine još uvek nema, ali da grupacija oko SNS neće u vlast u kojoj bi se našao Jonuz Musliju

BUJANOVAC, 16. maj 2016. – Jonuz Musliju je za nas neprihvatljiv zbog njegovih političkih stavova i SNS neće praviti koaliciju u kojoj se nalazi njegov Pokret za demokratski progres (PDP) – rekao je za Bujanovačke Nenad Mitrović, šef grupacije okupljene oko SNS i šef odbora ove stranke uoči današnje konstitutivne sednice SO Bujanovac.

On dodaje da, prema njegovim saznanjima, nikakav sporazum između stranaka o formiranju vlasti nije postignut, i da će sve mnbogo poznatije biti danas na skupštini.

Kako je naš portal objavio, u subotu uveče je navodno postignut dogovor o formiranju vlasti između Partije za demokratsko delovanje (PDD, 12 odbornika), grupacije oko Stojanče Arsića (5 mandata), PDP (4 mandata), Srpske liste (2) i odbornika Romske partije. Ove liste ukupno imaju 24 od 41 mandata u SO.

Mitrović objašnjava da SNS nije želela da ulazi u koaliciju u kojoj se nalazi i Musliju zbog njegovih, kako je rekao, neprihvatljivih stavova koji ugrožavaju političku stabilnost:

-Za nas je neprihvatljivo da Musliju, kao predsednik SO i Nacionalnog saveta Albanaca javno govori kako je ovaj deo Srbije istočno Kosovo, kao i da traži nekakvo spajanje teritorija. Ovaj stav preneo sam i Šaipu Kamberiju – kaže Mitrović.

Kamberi, bujanovački lider PDD, već je viđen za novog predsednika opštine, što je funkcija koju je obavljao do 2012.

 
5 thoughts on “Konstitutivna sednica SO, čeka se većina

 1. Mirjana

  Jos jedna od lazi iz SNS-a, gazda Misko je izgleda dobro navredjao Junuza… da se nisu potukli ?

  Reply
 2. Jelena-Jelena

  SNS nije bila u koaliciji sa Jonuzom vec sa srpskom koalicijom i u tu koaliciju usla je naknadno, dakle posto je vec bila napravljena,…. prvo proveriti pa onda komentarisati a ako ne znamo bolje da ne pisemo komentare!

  Reply
 3. Jelena

  SNS je bila na vlasti sa Jonusom u prethodnom sazivu, odnosno do izbora. Dakle, razlog glup i neistinit!

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *