Iftar u centru Bujanovca: Bratstvo ne poznaje granice

Večera se odvijala pod sloganom „Bratstvo ne poznaje granice“, koji je i geslo čitavog karavana čiji su partneri, osim opštine Bajram Paša, firme koje dolaze iz zemalja sa dominantnim muslimanskim stanovništvom

BUJANOVAC, 30. jun 2016. (foto www.titulli.com)– Istambulska opština Bajram Paša, u okviru karavana koji putuje Balkanom, u saradnji sa bujanovačkom lokalnom upravom priredila je u sredu  iftar – večeru za preko 2.000 ljudi sinoć u centru grada.

iftar

Gosti iz istambulske opštine Bajram Paša

Prisutne građane pozdravili su predsednik opštine najvećeg turskog gradaAtila Anjdner i njegov domaćin Šaip Kamberi, prvi čovek Bujanovca.

Prema pisanju portala na albanskom jeziku, obojica su izrazili želju da se ova tradicija nastavi.

Večera se, uz lulturno-zabavni program, odvijala pod sloganom „Bratstvo ne poznaje granice“, koji je i geslo čitavog karavana čiji su partneri, osim opštine Bajram Paša, firme koje dolaze iz zemalja sa dominantnim muslimanskim stanovništvom.

Iftar je večernji obrok tokom islamskog meseca ramazana, odnosno obed koji se uzima u prvi sumrak, neposredno nakon zalaska sunca. Iftarom se završava dan posta.

Iftar je jedan od značajnijih karakteristika meseca ramazana i često se obavlja u sklopu zajednice, gde se okuplja veći broj osoba kako bi zajedno okončali dan posta. Iftar se započinje odmah nakon nastupanja vremena akšama, odnosno nakon zalaska sunca ispod horizonta.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *