Bujanovčani uhvaćeni sa heroinom na prelazu Batrovci

Mercedes ML vranjanskih registarskih oznaka pojavio se na prelazu u nedelju, a u njemu su se nalazila dva srpska državljanina koji su se, po sopstvenoj izjavi, uputili u Švajcarsku da tamo kupe automobil. Vozač, inače 30-godišnjak i njegov 48-godišnji suvozač, neprekidno su tvrdili da u automobilu nema ničega što bi podlegalo kontroli

BUJANOVAC, BATROVCI, 11. juli 2016. – U reduktoru menjača automobila u kome su se nalazila dvojica muškaraca iz okoline Bujanovca, carinici su na prelazu Batrovci pronašli nešto više od tri kilograma heroina zapakovanog u 12 paketića – saopštila je Uprava carina.

batrovci

Heroin u reduktoru menjača (foto: Uprava carina)

“Mercedes ML“ vranjanskih registarskih oznaka pojavio se na prelazu u nedelju, a u njemu su se nalazila dva srpska državljanina koji su se, po sopstvenoj izjavi, uputili u Švajcarsku da tamo kupe automobil. Vozač, inače 30-godišnjak i njegov 48-godišnji suvozač, neprekidno su tvrdili da u automobilu nema ničega što bi podlegalo kontroli. Carinici su pak, odlučili da provere svoje sumnje, pa su uputili vozilo na pregled skenerom. Analizom slike utvrđeno je da postoje nepravilnosti u predelu oko menjača, zbog čega je automobil pod pratnjom sproveden do Šida gde je detaljno pregledan“ – stoji u saopštenju.

„Tada je potvrđeno da se u reduktoru nešto nalazi, jer je na kanalu garaže u kojoj je vršen pregled, utvrđeno da prednji pogon kod vozila ne radi. Otvorivši deo predviđen za reduktor, carinici su ugledali paketiće obmotane selotejp trakom, što je karakteristično za krijumčarenje heroina. Droga je otkrivena u saradnji sa policijom, a zahvaljujući slici sa skenera carinske službe koja je ukazala na nepravilnosti u prednjem delu vozila, ispod ručice menjača.
Vozač i njegov saputnik, kao i pronađena droga, predati su policiji – stoji na kraju saopštenja.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *