Bosilegrad: Počeo festival folklora (foto)

Tokom večeri nastupili su folklorni i pevački ansambli iz Srbije, Bugarske i Crne Gore. Pored domaćina i folklorne sekcije SD Mladost, učestvovali su i društva „Danilovgrad“ Crna Gora, „Prosveta 1907“ R. Bugarska, „Grozd“ Vršac, KUD „Carica Milica“ Ropotovo, „Zavičaj“Surdulica i „Čigra“ Pančevo

BOSILEGRAD, BUJANOVAC, 29. jul 2016. – Kulturno umetnička društva iz nekoliko zemalja, sinoć su tradicionalnim defileom ulicama Bosilegrada, najavili početak 8. Međunaraodnog folklornog festivala „Bosilegradsko kraište peva i igra“.

folkl7folkl4

folkl5folkl1

Uz muziku i zastave, obučeni u naraodne nošnje, učesnici su u centaru mesta odigrali nekoliko tradicionalnih kola. Nakon završetka defilea, uz pratnju građana, povorka je otišla do školskog dvorišta, gde su domaćini, KUD „Bosilegrad“ specijalno osmišljenom koreografijom otpočeli najveću kulturno-zabavnu manifestaciju u Bosilegradu.

folkl

Festival je zvanično otvorio predsednik Opštine Vladimir Zaharijev.

Tokom večeri nastupili su folklorni i pevački ansambli iz Srbije, Bugarske i Crne Gore. Pored domaćina i folklorne sekcije SD Mladost, učestvovali su i društva „Danilovgrad“ Crna Gora, „Prosveta 1907“ R. Bugarska, „Grozd“ Vršac, KUD „Carica Milica“ Ropotovo, „Zavičaj“Surdulica i „Čigra“ Pančevo.

folkl7folkl2

folkl3

Veliku pažnju publike privuklo je nadigravanje parova iz svakog društva, kao i izbor za mis i mistera večeri.
Finansijer festivala je Opština Bosilegrad sa donatorima Ministarstvom kulture i informisanja i EU Progres, a organizator je Centar za kulturu u saradnji sa: SD Mladost, O.Š. „G.Dimitrov“, Domom učenika, Direkcijom , J.P. Usluga i Domom zdralja.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *