Vojni lekari danas u Muhovcu

Lokalnom stanovništvu omogućeni su besplatni zdravstveni pregledi lekara opšte prakse, pedijatara, ginekologa, dermatolooga, infektologa, oftalmologa i stomatologa

BUJANOVAC, 7.septembar 2016. –  Osmodnevna humanitarna asistencija mešovitih medicinskih ekipa Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja, koja je počela juče u preševskoj opštini, nastavljena je danas u Osnovnoj školi “Miđeni” u selu Muhovac, u opštini Bujanovac.

vojska1

Lokalnom stanovništvu omogućeni su besplatni zdravstveni pregledi lekara opšte prakse, pedijatara, ginekologa, dermatolooga, infektologa, oftalmologa i stomatologa.

Prema rečima potpukovnika VS Aleksandra Radunovića, biće pregledani svi prisutni stanovnici  sela udaljenih od zdravstvenih ustanova u gradovima, s obzirom da su blagovremeno obavešteni o ovoj humanoj akciji.

Ukoliko bude potrebno biće angažovani i drugi lekari specijalisti. Do završetka humanitarne asistencije, 14. septembra, kojom je obuhvaćen jedan deo pasivnih seoskih područja  u opštinama  Preševo i Bujanovac, kao i grada Vranja, na terenu će biti i veterinarske i preventivne medicinske ekipe.

vojska3

Predstavnici dve vojske i lokalne vlasti izražavaju “veliko zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i učešćem u ovako divnom projektu”.

Ekipa lekara Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja, u pratnji posmatrača iz oružanih snaga Angole, sutra i prekosutra će, u skladu sa planom humanitarne asistencije, boraviti na teritoriji grada Vranja, gde će obaviti medicinske preglede u seoskim školama u Vlasu i Vrtogošu.

Potom je planiran dvodnevni rad u bujanovačkoj opštini, u osnovnim školama Lučanu i Kleniku. Pretposlednjeg dana akcije, 13. septembra, boraviće u selu Cerevajka, u preševskoj opštini, a sutradan u Letovici, opština Bujanovac.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *