Granični prelaz Preševo: Cigarete umesto suvenira

Detaljnim pregledom autobusa beogradskih registarskih oznaka koji je prevozio putnike iz Grčke ka Beogradu, utvrđeno je da se u putničkom prtljagu krije veća količina neprijavljenih cigareta raznih robnih marki: 120 kutija cigareta “Marlboro“, 50 kutija “Davidoff“,  30 kutija  “Karelia“ i 500 kutija “Leader’

BUJANOVAC, PREŠEVO, 9.septembar 2016. (Foto Uprava carina)- Carinici na graničnom prelazu Preševo su, pola sata iza ponoći 8. septembra 2016. godine, u autobusu koji je vraćao turiste sa letovanja u Grčkoj, pronašli 14.000 neprijavljenih cigareta, saopštila je Uprava carina Republike Srbije.

Detaljnim pregledom autobusa beogradskih registarskih oznaka koji je prevozio putnike iz Grčke ka Beogradu, utvrđeno je da se u putničkom prtljagu krije veća količina neprijavljenih cigareta raznih robnih marki: 120 kutija cigareta “Marlboro“, 50 kutija “Davidoff“,  30 kutija  “Karelia“ i 500 kutija “Leader“.

Iako su na početku kontrole svi putnici rekli da sa sobom nose samo lične stvari, nakon što su u koferima pronađene krijumčarene cigarete, kao vlasnica se javila 39-godišnja putnica. Ona je carinicima rekla da je 70 boksova cigareta kupila za svoje lične potrebe i da nije znala da unos tolike količine cigareta nije dozvoljen, pa to zato nije ni prijavila carinskom službeniku.

Iz Uprave carina podsećaju putnike da deo ličnog prtljaga može biti jedan boks cigareta (200 komada) ili 50 cigara ili 100 cigarilosa ili 250 grama duvana ili kombinacija svih ovih proizvoda u količini od ukupno 250 grama.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *