Mlađe selekcije KMF BSK: Fudbal i samo fudbal

Naša zamisao je da klub malog fudbala (KMF) priušti mladoj populaciji bavljenje fudbalom u malo boljim uslovima nego što su oni van sportskih sala. Otvoreni smo za svu decu naše opštine. Tu su Romi, Bošnjaci, Srbi, Albanci…

BUJANOVAC, 9. septembar 2016. – Mlađe selekcije Kluba malog fudbala BSK u Bujanovcu vredno treniraju tri puta nedeljno kako bi se što bolje pripremili za prvenstvene i revijalne nastupe u Mini-maksi ligi u Vranju. U tome im, pored rukovodstva kluba, svojski pomažu treneri Goran Savov ( kategorija učenika od 1-4. razreda) i Nenad Petković (kategorija učenika od 5-8.razreda).

darko-stojkovis-varis-boza

Darko Stojković i Varis Boza

Na jednom od redovnih treninga u bujanovačkoj Sportskoj hali „Mladost“ Petkovićevi puleni, željni fudbalskog uspeha i promocije, opušteno i nesebično, sa mladalačkim žarom, pričaju za „Bujanovačke“.

Filip Tasić kaže da je odličan učenik, što mu „ni malo ne smeta“ da sa istim uspehom barata fudbalskom loptom.

Treniram od prvog razreda osnovne škole, kao i većina mojih drugara u klubu. Ovo mi je peta godina. Ostali sportovi me ne zanimaju, volim samo fudbal. Kada me mama upisala na folklor, tamo nisam želeo da idem, pa sam probe odmah napustio. Moj svet je veliki, fudbalski – sa dozom ogromne ambicioznosti i želje za uspehom priča Filip.

Sa skoro  sa sličnim, neskrivenim emocijama, govore i ostali u njegovoj selekciji. Centarfor Denis Kalaba, iako je u petom razredu, prednjači u telesnoj visini.

filip-tasic

Filip Tasić

Veli da je u Nemačkoj, gde je ranije živeo, dve godine trenirao veliki fudbal. Klupski drugari, osmaci, Enis Šabani i Manuel Idić, uglas dobacuju da je Denis najbolji golgeter. Tvrde da će ga u tome stići, a „možda budu i bolji“, poručuju.

Slična stremljenja primetna su i kod mališana iz komšiluka Darka Stojkovića i Varisa Boze.  Miron Ismaili se tek nedavno priključio drugarima sa istim željama, opsesijama i sličnim ciljem – da jednog dana dodirnu zvezdano nebo fudbalske slave.

denis-kalaba

Denis Kalaba

Pa zašto im se ne bi  ostvarili dečački snovi ?!

Rešeni da taj dan približe svojim ljubimcima, svi u KMF BSK rade sa velikom odgovornošću i trudom.

Naša zamisao je da klub malog fudbala (KMF) priušti mladoj populaciji bavljenje fudbalom u malo boljim uslovima nego što su oni van sportskih sala. Otvoreni smo za svu decu naše opštine. Tu su Romi, Bošnjaci, Srbi, Albanci…

miron-ismaili

Miron Ismaili

Želimo da kasnije nastave da igraju ili u malom, ili da pređu na veliki fudbal. U svakom slučaju ovo je fudbalski rasadnik talenata, s obzirom da se prvotimci KMF BSK takmiče u Drugoj FUTSAL ligi – region istočne Srbije. Mogli bi reći, uspešno. Sada su u sredini tabele – podseća predsednik kluba Slaviša Jović.

Mada broj članova u mlađim kategorijama  KMF BSK varira, u klubu ističu da je interesovanje dečaka iz godine u godinu sve veće. Za jesenje takmičenje trenutno se priprema njih dvadesetak. KMF BSK je formiran krajem 2012. godine. Klupske i takmičarske aktivnosti finansiraju se od sredstava prikupljenih od članarine, iz donacija i iz budžeta opštine Bujanovac.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *