Ministar odbrane na jugu Srbije: Spremni za veći priliv migranata

Impresivno je videti kako su vojska i policija praktično zatvorili granicu- rekao je ministar Đorđević

BUJANOVAC, 18. septembar 2016. – Snage Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova uspele da u sektoru A, koji obezbeđuju deo granice Republike Srbije prema Republici Makedoniji, otkriju više od 7.500 ilegalnih migranata i uhvate gotovo 50 krijumčara, referisao je pukovnik Vladeta Baltić ministru odbrane Zoranu Đorđeviću prilikom njegove preksinoćne posete ovoj zoni odgovornosti.

image
U nastavku posete, ministar odbrane obišao je položaje vojske i policije u Cakanovcu kod Preševa i raspoređene snage u Miratovačkom polju. gde se uverio da pripadnici vojske i policije efikasno izvršavaju zadatke osmatranja i otkrivanja pokušaja ilegalnih prelazaka državne granice.

image
– Impresivno je videti da su vojnici i policajci i ovde ka Makedoniji, a i prema Bugarskoj, svojim aktivnostima praktično zatvorili granicu i onemogućili prolazak ilegalnim migrantima – rekao je ministar Đorđević.
On je konstatovao da su vojska i policija spremne za eventualni veći pritisak migranata iz Bugarske i Makedonije i da rezultati koje ova dva sistema postižu primoravaju ilegalne migrante da pronalaze nove rute do svojih krajnjih odredišta, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *