Kamberi i Musliju u Prištini: O Preševskoj dolini u Briselu

Kamberi i Musliju očekuju veću podršku Prištine i Tirane u lobiranju kako bi se međunarodnoj zajednici ponovo skrenula pažnja na, kako su rekli, probleme Albanaca u Preševskoj dolini
BUJANOVAC, PRIŠTINA, 24. septembar 2016. – Problemi Albanaca u Preševskoj dolini trebalo bi da dobiju međunarodni tretman a za to je neophodno veće angažovanje Prištine i Tirane – konstatovali su u Prištini Šaip Kamberi, predsednik opštine Bujanovac i Jonuz Musliju, šef lokalnog parlamenta i predsednik Nacionalnog saveta Albanaca, prenosi portal Presheva.com.
Oni su nakon sastanka sa predsednikom kosovske Skupštine Kadrijem Veselijem izjavili da je neophodno napraviti zajedničku strategiju za rešavanje ovog pitanja.
Nije dozvoljen uvoz školskih udžbenika sa Kosova, postoje problemi sa slobodom kretanja, nema investicija – izjavio je Musliju.
Šaip Kamberi je istakao da je stabilnost na Kosovu veoma važna za boljitak Albanaca u Preševskoj dolini, dodavši da veliki problem predstavlja nedostatak sinhronizovanog delovanja sa prištinskim institucijama kada su potrebne konsultacije po raznim pitanjima:
– Imamo obećanje da će se takvo stanje promeniti. Postoje neke teme koje se mogu nametnuti u Briselu u pregovorima Beograda i Prištine, poput pitanja udžbenika i učešća Albanaca u srpskim institucijama – rekao je Kamberi.
Kamberi očekuje od Prištine da povrati pažnju međunarodne zajednice na ove probleme:
– Potrebno nam je veće lobiranje Prištine i Tirane u cilju podizanja svesti međunarodne zajednice za probleme u Dolini – prenosi portal Presheva.com pozivajući se na kosovske medije.
Na sastanak u Prištini nešto kasnije je stigao i Šćiprim Arifi, predsednik opštine Preševo.
Na pitanje zašto nije došao zajedno sa kolegama iz Bujanovca, on je odgovorio da timovi zbog obaveza nisu mogli da usklade vreme.2 thoughts on “Kamberi i Musliju u Prištini: O Preševskoj dolini u Briselu

  1. Горан Петровић

    За сарадњу са шиптарским сепаратистима, и ТАКОЗВАНОМ „скупштином“ Косова и Метохије следе правне консеквенце, чим се власт у Србији ослободи издајника. А ви на овом порталу би сте требали много више да водите рачуна јер ће мишеви први да напусте брод, ви остајете. и ово што радите. Поздрав!

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *