Izlagači sa juga Srbije na Sajmu u Prištini

Organizator sajma je Privredna komora Kosova, a svoje proizvode, na oko 6.000 kvadratnih, izložiće blizu 400 izlagača sa Kosova i zemalja regiona: Srbije, Makedonije, Crne Gote, Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Grčke i Turske

BUJANOVAC, 26. septembar 2016. (foto: PKS) – U Prištini će u sredu svečano biti otvoren tradicionalni Sajam poljoprivrede i prehrambene industrije a među 38 izlagača iz Srbije, na sajmu će svoje proizvode izložiti i desetak firmi iz Pčinjskog i Jablaničkog okruga, a najviše iz Bujanovca i Preševa – piše portal Vranjske.

Organizator sajma je Privredna komora Kosova, a svoje proizvode, na oko 6.000 kvadratnih, izložiće blizu 400 izlagača sa Kosova i zemalja regiona: Srbije, Makedonije, Crne Gote, Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Grčke i Turske.

U Privrednoj komori Srbije (PKS) ističu da je cilj ove sajamske manifestacije „da se olakša trgovinska razmena Srbije i Kosova, da se podrže veliki investitori i da se naprave prvi koraci u osnivanju zajedničkih preduzeća“.

Saopšteno je takođe da veliki trgovinski lanci i veliki distributeri iz Srbije planiraju da na sajmu ostvare nove kontakte koji će ubrzati protok roba i usluga na tržišta Kosova i Albanije.

Da bi olakšalo učešće srpskih kompanija na ovom sajmu, u PKS su odlučili da Komora ovoga puta snosi troškove organizacije, zakupa prostora i opremanja štandova.

Otvaranje sajma je u sredu u 11 časova.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *