Stanković: Jugokop prioritet

Takođe smo dogovorili da, nakon izvršenog uvida postojećih objekata u Preševu, razgovaramo i o finansiranju projekata sa perspektivom i uspešnim poslovanjem. Naravno, biće reči i o potencijalnim investicijama u opštini Medveđa, odnosno dovođenju investitora u Sijarinsku banjo kako bi je pretvorili u jedno poznato turističko mesto

BUJANOVAC, 30. septembar 2016. – Tema narednog sastanka sa predstavnicima Delegacije EU, Evropskog Progresa i lokalnih samouprava Bujanovca, Preševa i Medveđe biće razmatranje mogućnosti obezbeđivanja investicija za otvaranje novih radnih mesta, pre svega stvaranje uslova za revitalizaciju proizvodnih kapaciteta u bujanovačkom “Jugokopu” – izjavio je danas u Bujanovcu predsednik Koordinacionog tela za tri opštine juga Srbije Zoran Stanković po završetku razgovora šefom drugog sektora operacija Delegacije Evropske unije, Štefenom Hudolinom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Privreda u prvom planu

– Takođe smo dogovorili da, nakon izvršenog uvida postojećih objekata u Preševu, razgovaramo i o finansiranju projekata sa perspektivom i uspešnim poslovanjem. Naravno, biće reči i o potencijalnim investicijama u opštini Medveđa, odnosno dovođenju investitora u Sijarinsku banjo kako bi je pretvorili u jedno poznato turističko mesto – istakao je Stanković.
On je kazao da je sa predstavnicima EU i Evropskog progresa razgovarao o zajedničkim poslovima i ekonomskim projektima koji treba da se realizuju u saradnji sa lokalnom samoupravom.
– Analizirali smo uspešan rad Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu, porodilišta u Preševui i učenje srpskog jezika – napomenuo je šef Koordinacionog tela.
Predstavnici Delegacije Evropske unije i Evropskog Progresa, tokom današnje posete, susreli su se i sa predsednikom opštine Bujanovac Šaipom Kamberijem.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *