Aljubuljena Aliu, nova predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost

Između ostalog, treba raditi na povećanju učešća žena u postupku donošenja odluka, zatim na unapređenju borbe protiv nasilja i poboljšanju  zdravlja žena – istakla je nova predsednica

BUJANOVAC, 6. oktobra 2016. – Na konstitutivnoj sednici  Saveta za rodnu ravnopravnost Skupštine opštine Bujanovac jednoglasno je  usvojen i lokalni akcioni plan ovog sedmočlanog skupštinskog tela, za čijeg predsednika je danas izabrana Aljbuljena Aliu iz Velikog Trnovca, profesorka u bujanovačkoj SŠ „Sezai Suroi“ i odbornica u lokalnom parlamentu.

rodna-ravnopravnost

Kako unaprediti položaj žena: Savet za rodnu ravnopravnost

Predsednica Saveta je podsetila da su  lokalnim akcionim planom, čiju je izradu finansijski pomogao EU Progres, definisane sve aktivnosti koje lokalna samouprava treba da sprovede u naredne tri godine.

Između ostalog, treba raditi na povećanju učešća žena u postupku donošenja odluka, zatim na unapređenju borbe protiv nasilja i poboljšanju  zdravlja žena – istakla je Aliu. 

Članovi Saveta su, sa svoje prve sednice, poslali predlog SO Bujanovac, da razmotri njihovu inicijativu za dopunu lokalnog akcionog plana. Ona se odnosi na povećanje  pažnje psiho-socijalnom razvoju dece, što podrazumeva otvaranje radnih mesta za logopeda i defektologa u osnovnim školama.

Predsednik SO Bujanovac Jonuz Musliju, koji je do izbora predsednice vodio sednicu, potsetio je na značaj saveta:

Savet za rodnu ravnopravnost ima posebnu ulogu s obzirom da je naša opština multietnička sredina. Nadam se da će njegovi članovi svojim zalaganjem dati  doprinos razvoju i dobrobiti lokalne zajednice. Očekujem da će, u tom cilju, sarađivati i sa  drugim skupštinskim telima – rekao je predsednik Musliu.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *