Vulin otvorio centar u fabrici Svetlost

BUJANOVAC, 14. oktobar 2016. Godine (Izvor:Vlada R.Srbije; foto:Tanjug) – Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i predsednik Radne grupe za rešavanje problema mešovitih migracionih tokova Aleksandar Vulin i predstavnici Delegacije EU u Srbiji otvorili su danas Privremeni prihvatni centar za migrante u Bujanovcu.
Vulin je tom prilikom objasnio da je Privremeni prihvatni centar, koji se nalazi u objektu nekadašnje industrije akumulatora DP „Svetlost“, potpuno rekonstruisan i opremljen za tu namenu.

Prema njegovim rečima, sredstva za rekonstrukciju i opremanje, u ukupnom iznosu od 340.000 evra, obezbedila je Delegacija Evropske unije u Srbiji.

Površina objekta iznosi 2.000 metara kvadratnih, a novoformirani centar će moći da primi 250 osoba, naveo je on i dodao da će njima biti omogućen bezbedan i komforan privremeni smeštaj.

Vulin je precizirao da objekat, pored prostorija za odmor i ishranu, raspolaže ambulantom za pružanje zdravstvene zaštite i dečijim vrtićem sa prostorijom za majke sa bebama.
Ministar je rekao da Vlada Srbije ne povećava kapacitete svojih prihvatnih centara, već se trudi da postojeće unapredi i prilagodi ih periodu koji migranti provedu na njenoj teritoriji.

Prema njegovoj oceni, zahvaljujući radu MUP-a i Ministarstva odbrane, migracije se kontrolišu i Srbija se najuspešnije na čitavoj migrantskoj ruti bori protiv krijumčara i svih onih koji žele da zarade na ljudskoj nevolji.
Obilasku Prihvatnog centra prisustvovali su i komesar za izbeglice Republike Srbije Vladimir Cucić i predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *