Šćiprim Arifi: Ministar odbrane i ja imamo iste poglede na budućnost

Težak posao očekuje opštinu Perševo u narednom periodu, pogotovo u delu uspešnog fiskalnog završetka godine. U sledećoj godini opština može da očekuje pomoć V­lade Republike Srbije, o čemu je i premijer nedavno govorio- rekao je ministar Đorđević

PREŠEVO, 17. oktobar 2016.(Foto: MOD) –  Vlada Republike Srbije želi da pomogne opštini Preševo i privuče nove investitore, dok će Vojska Srbije u okviru Treće misije pomoći svim građanima na prostoru juga Srbije, bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost, kao što je to uvek i činila -naglasio je ministar odbrane  Zoran  Đorđević prilikom  sastanka sa predsednikom opštine Preševo Šćiprimom Arifijem.

Težak posao očekuje opštinu Perševo u narednom periodu, pogotovo u delu uspešnog fiskalnog završetka godine. U sledećoj godini opština može da očekuje pomoć V­lade Republike Srbije, o čemu je i premijer nedavno govorio.  

sciprim-vojska

Partnerstvo

Ministarstvo odbrane će pomoći građanima Preševa i okolnih sela izgradnjom i održavanjem puteva, a želimo da i na druge načine olakšamo i poboljšamo život žiteljima grada Preševa. Ostalo je da se vidi šta to može VS da pomogne, ali je sigurno da smo voljni da pomognemo i da to bude naš doprinos poboljšanju odnosa i razvoju Peševa, jer je to vrlo bitno za ovaj deo Srbije. Zajedničkim snagamo možemo mnogo da učinimo, što će se i pokazati u narednom period – rekao je Đorđević.

Predsednik preševske opštine je, zahvaljujući se na poseti vojne delegacije,  istakao da je to novi pristup, koji će omogućiti partnerstvo u budućnosti.

Mislim da i ministar odbrane i ja imamo iste poglede kada govorimo o budućnosti i o načinu kako možemo da živimo zajedno, što je posebno važno u ovo vreme različitih kriza. Mi sada u Preševu imamo novu situaciju za sve građane preševske opštine i Albance i Srbe koji sa nama ovde žive- izjavio je Arifi.

Sastanku u Preševu prisustvovali su i  komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović i komandant 4. brigade brigadni general Zoran Lubura, saopštilo je Ministarstvo odbrane Republike Srbije.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *