Škola Sveti Sava: Knjige izlaze iz senke

Na izložbenom štandu, uz odabranu muziku i video spotove učenici Bogdan, Milena, Anđelija i Anđela, kostimirani za ulogu Aladina, Ofelije, Zone Zamfirove i Sofke, razgovarali su sa posetiocima, potencijalnim čitaocima i, prema sopstvenoj proceni preporučivali im odgovarajuće knjige za čitanje

BUJANOVAC, 27. oktobar 2016. – U holu Stručne škole „Sveti Sava“ u Buajnovcu, povodom obeležavanja Meseca knjige, organizovana je izložba knjiga za učenike i građanstvo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Đaci u ulogama književnih junaka

Prezentacija nove školske lektire, rečnika i enciklopedija, koje su u školsku biblioteku nabavljene tokom ove godine, osmišljena je sa ciljem da knjige „siđu“ sa polica i „izađu“ iz prostora biblioteke kako bi se približile učenicima.
Izvukli smo likove iz poznatih književnih dela. Učenike, koji će ih dočarati, obukli smo u prepoznatljive kostime. Pored predstavljanja književnih likova, đaci-glumci će svojim drugarima i posetiocima ove uzložbe, na svojstven način, preporučiti najadekvatnije knjige za čitanje – kaže profesorka srpskog jezika Dragana Milenković.

Ona je sa koleginicom Oliverom Filipović, profesorkom francuskog jezika, bibliotekarkom Mirjanom Nikolić i stručnim saradnicima, na čelu sa direktorkom škole Biserkom Jović, deo tima koji je osmislio i organizovao ovu tradicionalnu izložbu.
Na izložbenom štandu, uz odabranu muziku i video spotove učenici Bogdan, Milena, Anđelija i Anđela, kostimirani za ulogu Aladina, Ofelije, Zone Zamfirove i Sofke, razgovarali su sa posetiocima, potencijalnim čitaocima i, prema sopstvenoj proceni preporučivali im odgovarajuće knjige za čitanje.

Svo četvoro vele da se osećaju prijatno u odabranim kostimima, koje im je za ovu priliku pozajmio KUD „Soko“ iz Bujanovca.
Kao što ste mogli i da osetite, atmosfera je predivna, prepuna dobre energije i interesovanja za knjige. Profesori, đaci i građani su deo ovog prelepog događaja. Pozdravaljamo važnost knjige, ali i naše đake i profesore koji iz dana u dan uporno i odgovorno koračaju putem velikih dostignuća u obrazovanju – naglašava bibliotekarka Mirjana.
Izložba povodom Meseca knjige organizuje se svake godine u školskom holu, tradicionalno pred odlazak na Međunarodni sajam knjige u Beogradu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Važnost knjige: Biserka Jović

– Želeli smo da istaknemo važnost knjige i da doprinesemo razvoju čitalačke kulture među našim učenicima – dodaje direktorka SŠ „S.Sava“ Biserka Jović.
Biblioteka u ovoj školi raspolaže sa fondom od preko 15.000 knjiga, počev od školske lektire pa do stručne literature.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *