fbpx

Kamberi sa Tačijem o ekonomiji i obrazovanju

Tači je svojim sagovornicima obećao da će sagledati mogućnosti za formiranje fonda za ekonomski razvoj, posredstvom koga će ove opštine moći da apliciraju sa svojim projektima u kosovskim ministarstvima

BUJANOVAC, 3. novembar 2016. (foto: presheva.com) – Predsednik Kosova Hašima Tačija, juče je u Prištini održao sastanak sa predsednikom opštine Bujanovac Šaipom Kamberijem i predsednicima Skupština opština Preševo i Bujanovac, Arditom Sinani i Jonuzom Muslijuom.
Prema pisanju portala na albanskom, na sastanku koji je sazvao Tači, razgovaralo se o teškoj ekonomskoj situaciji u kojoj se nalaze Albanci u ove dve opštine juga Srbije.
Tači je svojim sagovornicima obećao da će sagledati mogućnosti za formiranje fonda za ekonomski razvoj, posredstvom koga će ove opštine moći da apliciraju sa svojim projektima u kosovskim ministarstvima.
Na sastanku je razgovarano i o problemima priznavanja diploma mladim Albancima iz preševske i bujanovačke opštine, stečenim na Kosovu.
Tači je rekao da će kroz razgovore u Briselu, između Prištine i Beograda, insistrirati da Srbija što pre sprovede delove postignutog sporazuma koji se direktno tiču interesa Albanaca na jugu Srbije.
2 thoughts on “Kamberi sa Tačijem o ekonomiji i obrazovanju

  1. Misa

    Kao i uvek Srbi opet izvisili u Bujanovcu sto od tudje strane takodje i od nase…prodaja teritorije definitvno.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *