Levosoje: Škola dobija fiskulturnu salu

BUJANOVAC, LEVOSOJE, 7. novembar 2016. – Zamenik predsednika bujanovačke opštine Stojanča Arsić, direktor beogradske Jedinice za upravljanje projektom “Istraživanje i razvoj” Goran Kvrgić i direktor Osnovne škole “Vuk S.Karadžić” u Levosoju koja danas obeležava 110 godina postojanja rada, Dragan Tomić, svečano su, u školskom dvorištu, položili kamen temeljac za izgradnju fiskulturne sale.

Vrednost predviđenih radova na ovom objektu, ukupne površine oko 900 metara kvadratnih, je oko 314.000 evra.

Planirani rok za završetak građevinskih radova je devet meseci. Nakon izgradnje fiskulturne sale, po rečima direktora Tomića, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja će, u saradnji sa Jedinicom za upravljanje projektom (JUP), obezbediti neophodnu opremu za ovaj sportski objekat.
Direktor JUP “Istraživanje i razvoj”, Goran Kvrgić je rekao da je ovo samo jedna od 216 škola koje će biti rekonstruisane na ovaj način, a do sada je završena pedeset jedna.
Zamenik predsednika opštine Bujanovac Stojanča Arsić je izrazio nadu da ovaj objekat neće biti poslednji u bujanovačkoj opštini, “u kome će se poboljšati uslovi za rad dece”. On je podsetio da bi “sve ovo bilo nemoguće bez podršeke Ministarstva prosvete, velikog angažovanja direktora škole i lokalne samouprave”.
Levosojsku OŠ “V.Karadžić”, jednu od najstarijih na području opštine Bujanovac,u kojoj je zaposleno 35 radnika, ove školske godine pohađa 120 učenika, raspoređenih u 11 odeljenja.
2 thoughts on “Levosoje: Škola dobija fiskulturnu salu

  1. побратим

    Што би рекли наши стари: „Треба јед`н памет за лето а друг за зиму“ – вест за камен темељац у Левосоју а слика из Кленике. Немам коментара.

    Reply
  2. Roditelj

    Lepo je cuti da se nesto desava i gradi u nasoj opstini, a jos lepse ako je to namenjeno deci. To sto ste postavili sliku OS ,,Bora Stankovic,, u Klenike nadam se da je neko predskazanje da ce i nasa skola u Klenike dobiti fiskulturnu salu koju nema a koju pohadja oko 180 ucenika. Apel celnicima opstine da uzmu u razmatranje i izgradnju sale za ovu skolu kao i da sto pre dobijemo direktora skola jer skoro godinu dana iz njima znanih razloga imamo vd direktora.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *