Kamberi: Moguće više novca za medije

Predsednik bujanovačke opštine je najavio da će se, prilikom planiranja izgleda opštinske kase za 2017. godinu, nastojati da se za 5-6 puta povećaju budžetska sredstva za privredni razvoj i stoprocentno za oblast poljoprivredne proizvodnje

BUJANOVAC, 14. novembar 2016. – Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi danas je sa predstavnicima lokalnih medija razgovarao o neophodnim budžetskim sredstvima za finansiranje njihovog rada u 2017. godini.

Mada se još očekuje uputstvo Ministarstva finansija Republike Srbije za izradu budžeta, razgovor sa medijskim poslenicima je prvi u nizu planiranih u okviru javne rasprave o projekciji opštinskog budžeta za narednu godinu.
Ceneći značajnu ulogu medija u društvu želimo da ih finansijski sagledamo na adekvatan način. Međutim, ovde se radi o novcu građana, tako da sada ne znamo hoćemo li imati prostora za povećanje ovogodišnjih budžetskih sredstava za javno informisanje od 6,6 miliona dinara – rekao je Kamberi, podsetivši da u opštini Bujanovac postoji 12 medija ( tv, radio stanica, novina i internet portala).
Predsednik bujanovačke opštine je najavio da će se, prilikom planiranja izgleda opštinske kase za 2017. godinu, nastojati da se za 5-6 puta povećaju budžetska sredstva za privredni razvoj i stoprocentno za oblast poljoprivredne proizvodnje.
Naravno, to ne znači da nećemo sagledati i mogućnost za povećanje obima novčanih sredstava za finansiranje medija. Pri tome treba dati prednost onima koji proizvode lokalne vesti, prema parametrima ovoga društva. Takođe treba utvrditi striktne kriterijume i parametre za finansiranje medijskog rada, o čemu će odlučivati nadležna komisija. Svakako, gledaćemo da se u postupku odlučivanja vrednuje kvalitet i programska sadržajnost – rezimirao je Kamberi na kraju razgovora sa predstavnicima medija.
On je izrazio nadu da će sledeći sastanak o planiranju budžeta za iduću godinu biti održan u subotu, 19. novembra, sa poljoprivrednicima opštine Bujanovac.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *