Turistička organizacija: Kategorizacija privatnog smeštaja

Na području bujanovačke opštine do sada je kategorisano 15 objekata privatnog smeštaja, mada u Turističkoj organizaciji procenjuju da ih ima oko četerdeset

BUJANOVAC, 15. novembar 2016. – Turistička organizacija Bujanovac (TOB) je, kod ambasade Republike Češke u Srbiji, aplicirala za finansijska sredstva neophodna za izradu projekta kategorizacije objekata privatnog smeštaja i edukacije njihovih vlasnika.

Vrednost ovog projekta iznosi 600.000 dinara.

– Poslovi kategorizacije seoskih turističkih domaćinstava i objekata za izdavanje soba su u nadležnosti petočlane opštinske komisije u kojoj je zastupljena i Turistička organizacija Bujanovac. Na osnovu rešenja o kategorizaciji objekta, kojeg izdaje lokalna samouprava, stanodavac sa Turističkom organizacijom sklapa ugovor o zakupu. Potom se pristupa obeležavanju objekta i edukaciji njihovih vlasnika – pojašnjava proceduru dipl. turizmolog Stanko Ikić, samostalni stručni saradnik u Turističkoj organizaciji Bujanovac.
Na području bujanovačke opštine do sada je kategorisano 15 objekata privatnog smeštaja, mada u Turističkoj organizaciji procenjuju da ih ima oko četerdeset.

Pomenuti objekti raspolažu sa 120 ležajeva za izdavanje. Visina boravišne takse, koja se naplatom sliva u budžet opštine Bujanovac, je 40 dinara za fizička i 60 dinara za pravna lica.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *