Komunalac preuzima poslove Direkcije

Za  izradu predloga rešenja budućeg statusa Direkcije obrazovana je i sedmočlana radna grupa. Sve ove statusne promene, osim utvrđivanja maksimalnog broja zaposlenih u lokalnoj samoupravi, uslovile su i usvajanje predloga za izmene i dopune   odluke o osnivanju JP „Komunalac“ PO Bujanovac, kao i odluke o Opštinskoj upravi

BUJANOVAC, 30. novembar 2016. –  Dosadašnje poslove Direkcije, kao što su javna  parkirališta, ulična rasveta, vertikalna i horizontalna putna signalizacija, preći će u nadležnost „Komunalca“, što će uslovitii promenu statuta ovog javnog preduzeća – saopštio je Ismail Pajaziti, načelnik Opštinske uprave posle današnje sednice Opštinskog veća.

Lokalna samouprava u Bujanovcu započela je proces rešavanja statusa bujanovačkog JP „Direkcija za izgradnju“. Neophodne statusne promene ovog javnog preduzeća, sa 36 zaposlenih na neodređeno vreme, uslovljene su najnovijim izmenama  Zakona o budžetskom sistemu, s obzirom da Direkcija više ne može biti indirektni korisnik budžeta opštine.

U tom cilju, Opštinsko veće je utvrdilo set  predloženih odluka, o kojima će konačnu reč dati Skupština opštine Bujanovac.

U skladu sa zakonskim propisima, prema rečima javnog pravobranioca Radomira Ristića,  u sistemu lokalne samouprave u bujanovačkoj opštini može biti najviše 507 zaposlenih na neodređeno vreme. No, uzimajući u obzir planirane  statusne promene u vezi sa Direkcijom za izgradnju, taj limit neće biti doveden u pitanje.

-Predvideli smo za zbrinemo sve stalno zaposlene u ovom preduzeću, tako da niko od njih neće ostati bez posla. Deo radnika biće uposlen u JP „Komunalac“, a određen broj njih biće u okviru posebnog odeljenja lokalne samouprave, koje će se baviti  poslovima iz delokruga Direkcije za izgradnju. Sve to će biti realizovano putem internog konkursa. Dakle, biće dosta posla u vezi pomenutih strateških promena – rekao je zamenik predsednika opštine Bujanovac Stojanča Arsić, koji je predsedavao današnjoj sednici Opštinskog veća.

Za  izradu predloga rešenja budućeg statusa Direkcije obrazovana je i sedmočlana radna grupa. Sve ove statusne promene, osim utvrđivanja maksimalnog broja zaposlenih u lokalnoj samoupravi, uslovile su i usvajanje predloga za izmene i dopune   odluke o osnivanju JP „Komunalac“ PO Bujanovac, kao i odluke o Opštinskoj upravi.

Predloženom odlukom o Opštinskoj upravi, usklađenom sa novim zakonskim propisima, koji stupaju na snagu od 1. decembra 2016. godine, pored formiranja posebnog odeljenja za deo dosadašnjih poslova Direkcije za izgradnju, planirano je osnivanje još nekoliko službi, kao i razdvajanje resora Odeljenja za javne službe i društvene delatnosti.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *