Konkurs za kratku priču, najboljima po 100 evra

Žiri će u svakom gradu/opštini nagraditi po 3 najuspešnije priče tako što će autorima dodeliti nagrade u vrednosti od 100 evra za prvo, 60 evra za drugo i 40 evra za treće mesto

BUJANOVAC, 1. decembar 2016. – Društvo za razvoj dece i mladih raspisalo je konkurs za kratku priču o dečjim pravima koji će trajati do 31. januara 2017. godine.
Junaci kratke priče treba da budu deca i mladi (do 18 godina) kojima su prekršena dečija prava ili su na različite načine isključeni iz života zajednice, u neravnopravnom položaju su u odnosu na svoje vršnjake, nalaze se na marginama društva, izložena su siromaštvu, diskriminaciji, nasilju, nemaju pristup kvalitetnom obrazovanju, uskraćena su za socijalnu i zdravstvenu zaštitu, itd.

Priča treba da bude istinita. Radi zaštite prava na privatnost, imena junaka mogu biti izmenjena. U slučaju da priča uđe u najuži izbor, potrebno je da pisac dokumentuje njenu istinitost.

Priča treba da ima do 1000 reči, font Times New Roman, veličina fonta 12.
Pravo učešća na konkursu imaju svi učenici sa teritorija sledećih gradova/opština: Niš, Knjaževac, Svrljig, Zaječar, Pirot, Prokuplje, Vranje i Bujanovac.

Priča se šalje u elektronskom obliku na e-mail: storytellingserbia@gmai l.com, uz obavezno dostavljanje imena i prezimena njenog autora i kontakt telefona, sa naznakom za koji se grad (opštinu) konkuriše.

Žiri će u svakom gradu/opštini nagraditi po 3 najuspešnije priče tako što će autorima dodeliti nagrade u vrednosti od 100 evra za prvo, 60 evra za drugo i 40 evra za treće mesto.
Konkurs je otvoren u okviru projekta „Dečija prava u priči i praksi“ (Child rights in stories and practice) koji sprovodi Društvo za razvoj dece i mladih – Otvoreni klub iz Niša, u partnerstvu i saradnji sa šest organizacija civilnog društva iz jugoistočne Srbije.
Projekat je podržala Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji kroz EIDHR program, saopšteno je iz bujanovačke kancelarije “Građanske inicijative” iz Beograda.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *