Novi red vožnje na srpskim prugama: I dalje bez vozova za Grčku

BUJANOVAC, BEOGRAD,11. decembar 2016.(foto:Srbija Voz) – Na srpskim prugama danas je počeo da se primenjuje novi železnički red vožnje, koji će važiti do 9. decembra 2017. godine.

Mada je u saobraćaju sa Grčkom do Soluna planiran jedan par vozova „Helas“ i to iz stanice Beograd u 18.35 sati, a iz Soluna za Beograd u 18.30 sati, taj voz trenutno ne saobraća. Tako će biti sve do završetka građevinskih radova na pruzi Niš Preševo, saopštilo je Društvo za železnički prevoz putnika “Srabija Voz”.

Saobraćaj međunarodnih putničkih vozova na relaciji Beograd-Niš-Skoplje-Solun obustavljen je početkom septembra 2016. godine zbog zbog nastavka radova na rekonstrukciji i modernizaciji pruge između Niša i Preševa.

Specijalizovana građevinska kompanija „RŽD Internešenl“, koja obavlja radove na ovom delu “Koridora 10”, početkom ovog meseca je, 30 dana pre roka, završila rekonstrukciju pružne deonice od Bujanovca do Bukarevca, u preševskoj opštini, dugoj 14 kilometara.
„RŽD Internešenl“ nastavlja radove na deonici Vinarce – Đorđevo, a prema planu uskoro bi trebalo da bude završena i rekonstrukcija pruge Vranjska Banja -Ristovac.

Vrednost celokupnih radova na sve tri deonice, koji se finansiraju ruskim državnim kreditom, premašuje 38 miliona dolara, saopšteno je iz „RŽD Internešenl“.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *