Bujanovačka banja: Prodaja posle Nove godine

Vlada Srbije  je dala rok Državnom pravobranilaštvu, Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje i Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje da najkasnije do 9. januara 2017. godine okončaju sve sudske postupke koji se vode zbog vlasništva nad banjama

BUJANOVAC, 13. decembar 2016. – Specijalna bolnica za  rehabilitaciju u Bujanovačkoj Banji nalazi se u grupi od deset banjskih lečilišta u Srbiji koje bi  se odmah posle Nove godine mogle naći na državnom spisku za privatizaciju.

Naime, prema pisanju  “Novosti”, Vlada Srbije  je dala rok Državnom pravobranilaštvu, Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje i Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje da najkasnije do 9. januara 2017. godine okončaju sve sudske postupke koji se vode zbog vlasništva nad banjama.

Tek kada se budu rešili imovinsko-pravni odnosi može se započeti proces privatizacije lečilišta, a tada će biti doneta i odluka o modelu prodaje.

banja-buj1

Rešenje na vidiku

Kako su “Bujanovačke” već pisale, među deset banjskih lečilišta koje su u sudskom sporu sa Fondom PIO je i Specijalna bolnica za  rehabilitaciju u Bujanovačkoj Banji.

Pre mesec dana je najavljeno da će prve, u paketu, na prodaju biti ponuđene Mataruška i Bogutovačka, dok se za Bujanovačku i Kuršumlijsku banju traže posebna rešenja.

Predstavnici Ministarstva privrede, koji su sredinom oktobra ove godine obišli Bujanovačku banju, obećali su menadžmentu ovog banjskog lečilišta da će, u “skladu sa zaključkom Vlade Srbije” , sa Fondom penzijsko invalidskog osiguranja naći rešenje za  sporni vlasnički udeo fonda u banjama Srbije, kako bi se otklonile sve barijere za  njihovu skoru privatizaciju.

Specijalna bolnica u Bujanovačkoj Banji zapošljava 88 radnika.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *