Opštinsko veće utvrdilo predlog budžeta za 2017.

BUJANOVAC, 18. decembar 2016. – Opštinsko veće u subotu je utvrdilo predlog odluke o budžetu za 2017. godinu, koji će se naći na dnevnom redu sedme sednice bujanovačkog parlamenta, zakazanoj za 22. decembar ove godine.

Planirani prihodi u projektovanom budžetu za narednu godinu iznose 932.478.000, a rashodi 940.714.000 dinara, što znači da će budžetski deficit premašiti osam miliona dinara.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Više novca za poljoprivredu: Kamberi i Arsić

– Najviše novca u budžetu očekuje se od poreza na zarade, 81 milion, od transfernih sredstava 391,9 miliona i od Koordinacionog tela Vlade RS za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, 140 miliona dinara, namenjenim za infrastrukturne projekte – istakao je načelnik Odeljenja za finansije i pomoćnik predsednika bujanovačke opštine Boban Pavlović.

Po rečima predsednika opštine Šaipa Kamberija, u narednoj godini će za poljoprivredu biti izdvojena 23 miliona dinara, što je skoro 14 miliona više u odnosu na 2016. godinu.

– Iduća godina biće probna u subvencionisanju poljoprivredne proizvodnje u našoj opštini. Ukoliko se potvrdi opravdanost pomoći poljoprivrednicima iz opštinskog budžeta, onda ćemo ovaj iznos dodatno povećati u 2018. godini-rekao je Kamberi.

Više sredstava u budžetu, u odnosu na dosadašnja, predviđeno je i za program stručne prakse, kao i za subvencije namenjene privrednim preduzetnicima, 25 miliona, odnosno 10 miliona dinara.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Najviše od poreza na zarade: Pavlović

Međutim, znatan deo novca otići će na završetak već započetih projekata, kao što su kružni tok na ulazu u Bujanovac, 30 miliona, zatim 24 miliona za put Muhovac-Zarbince, 25 miliona dinara potrebno je za put od „Jugokopa“ do Krševice, kao i dvadesetak miliona dinara za izgradnju transfer stanice u Bujanovcu.

Zamenik predsednika opštine Stojanča Arsić izrazio je zadovoljstvo realnim sagledavanjem budžetskih mogućnosti, odnosno načinom rada i pristupom u izradi budžeta.

Predsednik Skupštine opštine Bujanovac Jonuz Musliu primetio je da će najveći deo planiranih sredstava biti utošen na ugovorene projekte, čija je realizacija u toku.

Prema njegovom mišljenju, ovim je potvrđeno da se sredstva iz budžeta upotrebljavaju tamo gde je najpotrebnije.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *