Uhapšen Vranjanac zbog prodavanja lažnih diploma

Sumnja se da je A.S, u periodu od 2012. do 2105. godine, u svojoj porodičnoj kući u Vranju, uz pomoć računara i računarske opreme, sačinio veći broj lažnih diploma o završenom srednjem, višem i visokom obrazovanju za više osoba sa teritorije Vranja, Pčinjskog okruga, ali i iz ostatka Srbije. Diplome je, uz pomoć posrednika, prodavao po ceni od 200 do 300 evra

VRANJE, BUJANOVAC, 23. decembar 2016. (foto ilustracija)- Vranjanac A.S. uhapšen je zbog osnovane sumnje da je prodavao lažne diplome za fakultete, srednje i više škole, potvrđeno je portalu Vranjskih u Osnovnom javnom tužilaštvu (OJT).

Prema pisanju Vranjskih, sumnja se da je A.S, u periodu od 2012. do 2015. godine, u svojoj porodičnoj kući u Vranju, uz pomoć računara i računarske opreme, sačinio veći broj lažnih diploma o završenom srednjem, višem i visokom obrazovanju za više osoba sa teritorije Vranja, Pčinjskog okruga, ali i iz ostatka Srbije.

Diplome je, uz pomoć posrednika, prodavao po ceni od 200 do 300 evra.

Lažne diplome su krajnji korisnici upotrebili za upis u radne knjižice ili zasnivanje radnog odnosa.

Nezvanično, među kupcima su neki lokalni preduzetnici, vlasnici ugostiteljskih objekata u Vranju itd.

Pod obimnom istragom koja prati ovaj slučaj je još nekoliko osoba koje su zajedno sa A.S. navodno umešane u produženo krivično delo falsifikovanje isprave.

Postupajući po predlogu zamenika OJT za određivanje pritvora, rešenjem sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Vranju, osumnjičenom A.S. iz Vranja određen je pritvor u trajanju do trideset dana.

U obrazloženju rešenja o određivanju pritvora piše da se on određuje „zbog okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao da ometa postupak, uticajem na saučesnike i svedoke“, saopštavaju iz OJT.

Dok je A.S. u pritvoru, pred OJT je toku postupak izvođenja dokaznih radnji.

Postupak pred tužilaštvom poveden je po krivičnoj prijavi Policijske uprave u Vranju od 15. decembra ove godine.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *