Mitrović: Kupac Bujanovačke banje poznati krajem januara

BUJANOVAC, 28. decembar 2016. – Menadžment Specijalnebolnice za rehabilitaciju u Bujanovačkoj Banji očekuje da će se početkom 2017. godine steći svi neophodni uslovi za početak privatizacije ovog banjskog lečilišta sa osamdesetak zaposlenih.

Nenad Mitrović, saradnik za marketng u  Banji, kaže da će se tada znati i imena kupaca ovog banjskog lečilišta.

nenad mitrovic

Rešenje početkom godine: Mitrović

Ostvarenje jednog od osnovnih uslova već je na vidiku, s obzirom da je sa Republičkim  fondom za penzijsko i invalidsko osiguranje postignut dogovor o sudskom poravnanju.

-Prema tome, vlasnički udeo Fonda PIO u Bujanovačkoj banji je 20 odsto. Početkom januara naredne godine Vlada Republike Srbije treba da donese zaključak da je 80 procenata imovine vlasnik Specijalna bolnica, odnosno Ministarstvo zdravlja. Dakle, taj deo je u državnom vlasništvu – kaže Nenad Mitrović, saradnik za marketng u  Banji, inače narodni poslanik SNS.

Uporedo sa tim, u Bujanovačkoj Banji očekuju i rešavanje drugog važnog uslova za početak privatitzacionog procesa, jer je nedavno Ustavni sud doneo odluku kojom se ukida zaključak Vlade Srbije iz 2001. godine  o povećanju plata u zdravstvenim ustanovama u Preševu, Bujanovcu i Medveđi za 50 odsto.

-Na osnovu odluke Ustavnog suda  vrlo brzo će biti deblokiran račun Banje.  Do blokade  je došlo zbog presuda nižih sudskih instanci da se grupi radnika, koji su tužili poslodavca za neisplaćene dodatke, isplati oko 15 miliona dinara – podseća Mitrović.

Time će biti stvoreni svi formalni uslovi za traženje novog vlasnika Specijalne bolnice Bujanovačka Banja.

-Posle ovoga možemo očekivati ozbiljne kandidate za investitore i privatizaciju. Znači, da će već krajem januara i početkom februara Ministarstvu privrede početi da pristižu pisma o zainteresovanosti za kupovinu banje – naglašava Mitrović.

 
One thought on “Mitrović: Kupac Bujanovačke banje poznati krajem januara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *