fbpx

Albanci o izjavi Nikolića: Loše vreme za čačkanje mečke

BUJANOVAC/PREŠEVO – (izvor Vranjske)-Šaipa Kamberija, predsednika opštine Bujanovac i drugog čoveka Partije za demokratsko delovanje (PDD) ne brinu „ratno-huškačke izjave“ Tomislava Nikolića, predsednika Srbije.

– Prvo i osnovno, a to svi znaju, Srbija više nema potrebne kapacitete da bude žandarm na Balkanu. Drugo, ove njegove ratno-huškačke izjave su više za domaću upotrebu i u funkciji predstojećih predsedničkih izbora. Zato one ne mogu da destabilizuju ni Kosovo ni region – kaže Šaip Kamberi za portal „Vranjske“.

fatmir

Hasani

Narodni poslanik PDD iz Bujanovca, Fatmir Hasani iznenađen je i retorikom šefa države, ali i vremenom kada se ona koristi, pa konstatuje da to ne koristi apsolutno nikome.

– Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, odabrao je apsolutno loše vreme da čačka mečku. Ne razumem kome je namenjeno sve ono što je rekao. Čak mislim da ni on ne zna kome je uputio one teške poruke – konstatuje Fatmir Hasani.

Skender Destani iz Preševa, lider građanske Demokratske unije Doline (DUD), takođe ne posvećuje veliku pažnju izjavama šefa države Tomislava Nkolića.

-Ja polazim od osnovne činjenice da Srbiju, na žalost, vodi čovek koji nije intelektualac i čovek koji u svojoj biografiji već ima ratno-huškačkih izjava. Svi smo mi, kako u Srbiji, tako i na Balkanu okusili sve strahote vremena koje Nikolić priziva. Za razliku od njega svet odavno slične probleme rešava dijalogom kao jedinim racionalnim sredstvom – kaže Destani.

skender destani

Destani

Ragmi Mustafa, lider Demokratske partije Albanaca (DPA) kaže da on lično izjavama Tomislava Nikolića ne pridaje veliku pažnju jer su one i sve oko njih samo loša politička režija za domaću upotrebu.

-Teško da normalan čovek danas može da razume ovakve izjave jednog državnika, koji bi hteo sve nas na Bakkanu da vrati više od 20 godina nazad. No, ja to razumem, s obzirom da su i onaj išarani voz, i izjave koje su usledile, u funkciji predstojećih izbora – konstatuje Mustafa.

mustafa

Mustafa

Reakcije albanskih političkih lidera sa juga Srbije usledile su posle izjave Tomislava Nikolića, predsednika Srbije da će, ako treba otići u rat, pa i njegovi sinovi, ukoliko bude ugrožen srpski narod na Kosovu.

Posle zapaljivih izjava šefa države Tomislava Nikolićai šefa Kancelarije za Kosovo Marka Đurića, u kojima nisu birali reči, oglasio se premijer Srbije Aleksandar Vučić zabranom naprednjacima da „komentarišu događaje na Balkanu“.
One thought on “Albanci o izjavi Nikolića: Loše vreme za čačkanje mečke

  1. Светислав Величковић

    Господине Камбери, да ли због тога што Србија „нема довољно капацитета“ у општини Бујановац не поштујете Устав и Законе Републике Србије!? Изгледа да је „угроженост“ Албанаца само зато што се Срби не исељавају из Бујановачке општине како сте замислили.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *