fbpx

NENAD STAJIĆ, OKK PLAY 017: Osnivamo košarkašku akademiju

BUJANOVAC, 20. januar 2017. (Izvor Vranjske, Bujanovačke) –  Za budućnost košarke u Bujanovcu ne treba brinuti. Ona je sasvim izvesna i svetla, šta god drugi mislili. Ukoliko od lokalne samouprave i ubuduće budemo dobijali finansijsku podršku, klub će izrasti u svojevrsni centar za razvoj košarkaških talenata na jugu Srbije – rekao za Vranjske Nenad Stajić, osnivač i trener bujanovačkog KK PLAY 017, najavivši osnivanje košarkaške akademije u Bujanovcu.

Stajić se u velikom intervjuu seća svojih sportskih početaka:

Kao i većina mališana sa bujanovačke kaldrme, trenirao sam fudbal. Kada je 1996. godine počeo sa radom Košarkaški klub BSK, moji drugari i ja krenuli smo tamo. Jedno vreme uporedo sam trenirao i fudbal i  košarku. Onda sam u jednom trenutku prelomio.

Stajić se seća teške povrede kada je imao 19 godina, ali se na teren, suprotno očekivanjima, ipak vratio posle šest godina.

autobiog

Danas je OKK Play 017 po mnogo čemu jedinstven sportski kolektiv na ovim prostorima, sa preko 200 članova čije ekipe postižu vrhunske rezultate

U međuvremenu se BSK ugasio a Stajić je sa prijateljima formirao BSK Junior, koji je napravio istorijski uspeh – plasman u Prvu srpsku ligu – Istok.

Stajić je 2012. godine, postao direktor Sportskog centra „Mladost“ u Bujanovcu, kada je došlo do razlaza sa ljudima iz uprave BSK „Juniora“.

-Bio je to naš kraj – imali smo sasvim različite koncepte oko daljeg funkcionisanja kluba. Nisam gubio ni nadu, ni strpljenje. Nekoliko meseci kasnije, osnovao sam Košarkaški klub OKK Play 017“, koji je ubrzo postao bujanovačko košarkaško čudo. Ispostavilo se da sam sa prijateljima koji su me podržali napravio pravi, istorijski iskorak u razvoju košarke u opštini Bujanovac. Za samo godinu dana od osnivanja, klub je imao oko 180 članova, uzrasta od tri do 16 godina, a odigrao je veliki broj utakmica i turnira, kako u Srbiji tako i u inostranstvu – kaže Stajić.

A, onda, iz meseca u mesec, iz godine u godinu, generacija 2001. i 2002, uspela je da bude prva u svim kategorijama u kojima se takmičila u Pčinjskom okrugu. Za njima nisu zaostajale ni druge selekcije kluba.

Jedna za drugom padale su pred njima najjače ekipe iz regiona, koje su do tada bile neprikosnoveni lideri na ovim prostorima.

– Danas je OKK Play 017 po mnogo čemu jedinstven sportski kolektiv na ovim prostorima, sa preko 200 članova čije ekipe postižu vrhunske rezultate. Klub trenutno ima osam selekcija: mini basket dečaci, mini basket devojčice, mlađe pionirke, mlađi pioniri, pionirke, pioniri, kadetkinje i kadeti – ponosan je Stajić.

Ono čime se posebno ponosi je činjenica da klub poštuje najviše standarde u sportskom, obrazovnom, vaspitnom i duhovnom radu sa decom.

Mi i dalje želimo da budemo sredina za primer uspešnog multietničkog funkcionisanja, klub u kome će svi njegovi članovi uživati ista prava, bez obzira na sve predrasuda, na nacionalnu ili versku pripadnost.

Od roditelja dece, prijatelja košarke iz Bujanovca i sa juga Srbije, od lokalne samouprave i svih ljudi dobre volje, očekujemo samo malo više razumevanja, koje će pomoći da Bujanovac i ovaj kraj dobiju regionalnu multietničku košarkašku akademiju. Ta institucija će sutra, po našoj zamisli, od dobrih dečaka i devojčica, bili oni Srbi, Albanci, Romi…pravoslavci, bošnjaci, katolici… uspešno stvarati vrhunske ljudske i sportske veličine.

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *