Ekskluzivno: „Jumko“ otvara pogon u Bujanovcu za 50 radnika

BUJANOVAC, 21. januar 2017. – U HK PK „Jumko“ AD Vranje od prvog februara ove godine počeće obuka za pedesetoro kandidata iz opštine Bujanovac koji su se opredelili za rad u tekstilnoj industriji.

Po završetku edukacije, čije je trajanje planirano do 90 dana, najuspešnije buduće tekstilce-konfekcionare očekuje zaposlenje u pogonu koji će „Jumko“ otvoriti u Bujanovcu.

mitrovic nesa

Prvo obuka pa posao: Mitrović

Ovo je „Bujanovačkim“ saopštio Nenad Mitrović, narodni poslanik u Skupštini Srbije i predsednik OO Srpske napredne stranke Bujanovac.

– S obzirom da su u „Jumku“ obezbeđeni poslovi za 2017. godinu, prvenstveno za potrebe policije i Vojske Srbije, menadžment ove vranjske kompanije planira da u Bujanovcu otvori svoj pogon u kojem će uposliti 50 radnika. Za njih će od početka narednog meseca biti organizovana obuka, odnosno prekvalifikacija, s obzirom da nisu završili srednju tekstilnu školu – kaže Mitrović.

Do završetka predviđenog stručnog osposobljavanja pomenute grupe radnika biće adaptiran neki od postojećih industrijskih objekata u Bujanovcu.

– Još uvek se razmatra buduća lokacija, koja će biti pravovremeno obezbeđena. Do tada bi ovih pedesetoro odabranih kandidata trebalo da završe obuku. Svi oni koji dobiju neophodnu licencu počeće da rade u „Jumkovom“ pogonu u Bujanovcu.

S obzirom da u poslednjoj deceniji nije zabeležen sličan primer ovo će biti značajan pomak u zapošljavanju u bujanovačkoj opštini, koja se nalazi u krugu najnerazvijenijih u Srbiji – naglašava Mitrović.

U dogledno vreme, prema najavi sagovornika „Bujanovačkih“, trebalo bi da se za poslove tekstilca obuči još jedna grupa od 50 kandidata, kako bi budući pogon „Jumka“ u Bujanovcu počeo dvosmenski rad.
One thought on “Ekskluzivno: „Jumko“ otvara pogon u Bujanovcu za 50 radnika

  1. Nidza

    Drzava isto radi kao ranije u proslosti da bi se iskupila pokusava da pomire dva „zavadjena“ grada koji se medjusobno ne postuju i na kraju opet dodje da VR sve odlucuje pa onda do podele VR tuzi BU i tako u krug. Nenaucena lekcija iz proslosti koja ne vodi nikud. Istina ponekad boli.Pozdrav

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *