Raspust do 13. februara

BUJANOVAC, 29.januar 2017. – Učenici Osnovnih škola “Bora Stanković” u Kleniku, “Vuk Stefanović Karadžić” u Levosoju i “Branko Radičević” u Bujanovcu, u kojima se nastava odvija na srpskom jeziku, već se nalaze na drugom delu zimskog raspusta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U kleničkoj i levosojskoj školi, prethodne dve subote nadoknađeni su časovi, koji odlukom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, nisu realizovani 9. i 10. januara 2017. godine, zbog vremenskih neprilika i njihovih posledica.

goca

Zahvaljujući već odrađenim nastavnim danima u ovim vaspitno-obrazovnim ustanovama neće biti skraćenja zimskih ferija, pa će đaci ponovo sesti u klupe 13. februara. Tako će biti i u OŠ “B.Radičević”, s tim što će nadoknada biti realizovana u drugom polugodištu.

bisa

– Planirali smo da zbog lošeg grejanja ova dva nastavna dana odradimo po završetku grejne sezone, 29. aprila i 13. maja. O tome smo pravovremeno obavestili resorno ministarstvo – kaže direktorka Gordana Zlatković.

Za razliku od ove tri škole, u Stručnoj školi “Sveti Sava” u Bujanovcu i OŠ “Dragomir Trajković” u Žbevcu, drugi deo raspusta biće skraćen za dva dana, ali će nastavak školske godine uslediti, takođe 13. februara.

IMG_5025

– Odlučili smo časove nadoknadimo 30. i 31. januara, vodeći računa da je učenicima značajnije da to bude u prvom polugodištu, pre svega znog ocenjivanja – pojašnjava Biserka Jović, direktorka SŠ “S.Sava”.

Po rečima direktora žbevačke škole Bore Zafirovića, za sutrašnju i prekosutrašnju nadoknadu izgubljenih časova, opredelili su se uvažavajući preporuku nastavnika ove ustanove.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *