Malo para za lokalne medije

BUJANOVAC, 8. februar 2017.- Sedam miliona dinara, koliko je odlukom SO Bujanovac predviđeno za projektno finansiranje  medija, je ispod jednog procenta opštinskog budžeta za 2017. godinu. Lobirali smo da izdvajanje za medije bude bar dva odsto – rekao jeNino Brajović,  državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja  prilikom  susreta sa predstavnicima bujanovačkih medija.

mediji1

Sastanku su prisustvovali i predstavnici OEBS

-Konkurs resornog ministarstva za projektno sufinansiranje medija u Srbiji trebalo bi da bude raspisan već sutra, prekosutra. Za finansiranje manjinskih medija predviđeno je 40 miliona dinara. Očekujemo da i lokalne samouprave uskoro objave konkurse,uz poštovanje pravilnika i predviđenih kriterijuma za dodeljivanje finansijskih sredstava za medijske projekte – rekao je Brajović.

Tamara Milošević Grbić, pomoćnica direktorke Službe Koordinacionog tela, saopštila je predstavnicima medija u Bujanovcu da će Koordinaciono telo u martu ili aprilu, takođe raspisati konkurs za finansiranje medijskih projekata.

Prema njenim rečima, ukupni iznos predviđenih sredstava  ne bi trebalo da bude manji od „nešto više od dva miliona dinara“.

Sastanku u bujanovačkoj kancelariji Koordinacionog tela, koji je usledio nakon susreta sa predsednikom opštine Bujanovac Šaipom Kamberijem, prisustvovali su Ivan Bošnjak iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Svetozar  Raković, generalni sekretar NUNS i Gordana Janković, šefica odeljenja za medije u Misiji OEBS u Srbiji, sa saradnicima.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *