UP „Polen 2012“: Pčelarska izložba i predavanje 19. februara

BUJANOVAC,  10.  februar 2017. – Upravni odbor Udruženja pčelara „Polen 2012“ u Bujanovcu odlučio je da odloženi seminar iz januara ove godine bude održan 19. februara u velikoj sali bujanovačkog Doma kulture „Vuk Karadžić“ sa početkom u 11 časova.

Do odlaganja januarskog predavanja došlo je zbog  nepovoljnih vremenskih prilika, obrazloženo je na  vanrednoj sednici  UO ove pčelarske organizacije.

-Ovaj seminar, koji je trebalo da se održi 21. januara, organizujemo u saradnji sa Savezom pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) i UP „Apikula“ iz Nesalca. Želim da obavestim pčelare sa teritorije Pčinjskog okruga i Kosovskog Pomoravlja da će o bolestima pčela, najnovijim uginućima i o pčelinjoj paši, na predavanju govoriti dr Kazimir Matović iz Kraljeva i dr Goran Jevtić iz Kruševca – rekao je Zarije Mitić, predsednik UP„Polen 2012“.

Pozivi za učešće na ovom edukativnom skupu već su upućeni pčelarima iz Vinice i Udruženju poljoprivrednih proizvođača  iz Kumanova, sa kojim je bujanovački „Polen 2012“ krajem prošle godine potpisao memorandum o prekograničnoj saradnji.

-Uz očekivano prisustvo predsednika SPOS dr Rodoljuba Živadinovića i predsednika Asocijacije pčelarskih organizacija jugoistočne Srbije Vlastimira Spasića, na seminaru će biti i počasni gosti dr Zoran Stanimirović sa saradnikom dr Urošem Glavinićem, kao i sekretar Privredne komore Srbije Nenad Budimović – dodaje Mitić.

Sat pre najavljenog početka seminara ( u 10 časova), u holu Doma kulture biće otvorena izložba pčelarske opreme i pčelinjih proizvoda. Pored izlagača iz Bujanovca, svoje štandove imaće proizvođači iz Leskovca, Kruševca, Trstenika i Rače Kragujevačke.

Pokrovitelji celokupne manifestacije  su bujanovačka  Veterinarska stanica, opština Bujanovac i Privredna komora Srbije.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *