EVROPSKI PROGRES 100.000 dinara za najbolji školski projekat

BUJANOVAC, 20. februar 2017. – Prikupljanje konkursnih prijava za školsko takmičenje učenika srednjih škola i gimnazija iz 34 opštine jugoistočne i jugozapadne Srbije, u kojima se realizuje program Evropski PROGRES, trajaće do 10. marta 2017. godine.

Zainteresovani đaci i njihovi profesori moći da, u okviru raspisanog konkursa,  predlože projekat koji bi doprineo kvalitetnijem obrazovanju i unapređenju uslova za rad i učenje u okviru škole.

Tim koji bude imao najbolju ideju i znanje dobiće sredstva da svoj projekat sprovede u delo.

Nakon isteka roka za prijavljivanje,  putem sajta Evropa to si TI biće organizovano glasanje za osam najboljih predloga, četiri iz jugoistične i četiri iz jugozapdne Srbije.

Osam timova čiji projekti osvoje najviše online glasova učestvovaće u  polufinalnom takmičenju u Nišu gde će se nadmetati u znanju o temama o  EU i procesu evropskih integracija, predstavljenih u aplikaciji Evropa za poneti.

Finale takmičenja će biti održano u maju u Novom Pazaru, a dva tima koji pobede dobiće sredstva u vrednosti od 100.000 dinara za sprovođenje predloženog projekta u delo.

Detaljne informacije o prijavljivanju, pravilma i glasanju, zainteresovani učenici i škole moći će da pronađu na sajtu evropatositi.rs.

Konkurs za učenike i njihove škole deo je informativno-edukativne kampanje „Evropa, to si ti“, koju finansiraju Evropska unija, Vlade Švajcarske i Republike Srbije preko razvojnog programa Evropski PROGRES.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *