Koordinaciono telo: Ekonomski fakultet ostaje u Bujanovcu

BUJANOVAC, 21. februar 2017 . – Neistinita je informacija da će Odeljenje Ekonomskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu biti zatvoreno zbog nedostatka sredstava – saopštilo je Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa saopštava.

Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela je istakao da je  vest o zatvaranju fakulteta tendenciozna i ima nameru da unese nemir i da služi u dnevnopolitičke svrhe.

-Vest je netačna i nije joj namera da informiše nego da remeti rad jedne stabilne ustanove. Studenti i građani mogu biti sigurni da ona nije tačna – zaključio je Stanković.

„Koordinaciono telo od osnivanja podržava ovu visokoškolsku jedinicu. Sredstva za finansiranje su odvojena u budžetu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kao nadležnog ministarstva i ni na jedan način nije ugroženo funkcionisanje ovog Odeljenja“- stoji u saopštenju.

Koordinaciono telo podseća da se nastava u Bujanovcu realizuje na dva jezika- nastavu na srpskom jeziku realizuju profesori iz Subotice, a na albanskom profesori državnog Univerziteta iz Tetova.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *