Bujanovačke rukometašice pred vratima reprezentacije

BUJANOVAC, 24.mart  2017. – Goran Tašković, koordinator Rukometnog saveza Srbije  za Jablanički i Pčinjski okrug   odabrao je devet rukometašica bujanovačkog ŽRK Mladost  koje će konkurisati za pionirsku selekciju Srbije.

Mila Lazić, Teodora Ristić, Biljana Veljković, Tijana Janjić  su selektovane  za  kategoriju pionirki rođenih  2002/03, a  Jovana Ristić, Viktorija Veljković, Bojana Janjić, Sara Jovanović i Mila Mitić za  2004./05.

One će, kroz dalje selektivno odmeravanje, koje će biti održano u nedelju, 26. marta, u Nišu, pokušati da se izbore za ulazak u više reprezentativne nivoe.

mila

Tamo ih očekuju vršnjakinje iz  Borskog, Zaječarskog, Pirotskog, Nišavskog i Topličkog okruga.

Ovo  će za mlađane Bujanovčanke, čiji je klub osnovan u jesen 2015. godine,  biti prvo učešće u rukometnim selekcijama. Tašković je i njihov klupski trener, tako da  ih poznaje od prvih rukometnih koraka.

rukomet

-Imamo talentovanih igračica, ali s obzirom da je naš klub najmlađi ne možemo  da gajimo  neke preterane ambicije. U ovom trenutku je najbitnije da selektori vide naše rukometašice na terenu. Ovo je samo početak. Nadam se da ćemo svake naredne godine imati  kandidatkinje za reprezentaciju Srbije – kaže Tašković.

Državna rukometna reprezentacija pionirki, koja bude izabrana kroz naredno selektovanje, po Taškovićevim rečima,  trebalo bi da nastupi u predigri utakmice između reprezentacija Srbije i Rumunije, koja će biti odigrana u Kragujevcu,  7. maja ove godine sa početkom u 18 časova.

Selekcione utakmice u Nišu igraće se  u okviru tri starosne kategorija.

ŽRK Mladost neće imati predstavnice u najstarijoj, 2000./01. godište.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *