Mitrović: Za mesec dana “Jumko” otvara pogon u Bujanovcu

BUJANOVAC,23. mart 2017. – Inicijativa za otvaranje pogona Jumka u Bujanovcu za oko mesec dana trebalo bi da bude pretvorena u realnost.

Ovo je “Bujanovačkim” potvrdio Nenad Mitrović, predsednik OO Srpske napredne stranke i narodni poslanik u Skupštini Srbije.

mitrovic nenad

Mitrović

On podseća da se u vranjskom “Jumku” od 1.februara ove godine na obuci nalazi tridesetak radnika opredeljenih za rad u tekstilnoj industriji.

– Zahvalan sam menadžmentu „Jumka“ i državnom sekretaru u Ministarstvu privrede Draganu Stevanoviću što su razumeli našu inicijativu i potrebe Bujanovca. Očekujem da će u narednih mesec dana biti završena obuka budućih tekstilaca. Za to vreme ćemo instalirati neophodne mašine u budućem pogonu u Bujanovcu. Mada postoje nekolike opcije za adaptaciju nekog od postojećih industrijskih objekata u našoj opštini, trenutno razgovaramo o mogućnosti da to bude u nekadašnjoj Fabrici akumulatora „Svetlost“ u Bujanovcu – kaže Mitrović.

Prema najavi sagovornika „Bujanovačkih“, u dogledno vreme, trebalo bi da se za poslove tekstilca obuči još jedna grupa radnika, kako bi novootvoreni pogon „vranjskog „Jumka“ u Bujanovcu počeo dvosmenski rad.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *