Albanci bojkotuju izbore

BUJANOVAC, 2. april 2017. – Od 42.090 punoletnih građana, upisanih u birački spisak opštine Bujanovac, do 14 časova je glasalo 3.840, što je 9,23 odsto ukupno upisanih. Ovo je „Bujanovačkim“ izjavio Fadil Aliti, koordinator radnog tela RIK za bujanovačku opštinu i vd načelnika Opštinske uprave.

– Glasanje protiče bez bitnijih problema. Ako ih slučajno ima, to su tehničke prirode, kao što je bio slučaj sa baterijama za uv lampu na jednom od biračkih mesta. Najhitnije smo reagovali, tako da je i taj problem rešen. Sledeći presek stanja o izlaznosti na birališta imaćemo posle 18 časova – rekao je Aliti.

Na pitanje da li glasaju i punoletni građani albanske nacioanlne zajednice Aliti je odgovorio da su na biračkim mestima br. 1. i 2 u Velikom Trnovcu glasala 4, odnosno jedan građanin.

Podsećanja radi, na biračkom mestu 1. u ovom selu upisano je 2.160 glasača.

Za sada nema ubačenih listića u glasačke kutije u Čaru, Breznici i Muhovcu.

Po rečima Saše Arsića, koordinatora izbornog tima predsedničkog kandidata Vuka Jeremića za jug Srbije, u ovim selima na severu bujanovačke opštine je evidentan bojkot Albanaca.

Arsić ističe da je samo dvoje birača glasalo u selu Zarbince, gde je u spisak upisano 1.500 punoletnih lica.

Na bojkotovanje predsedničkih izbora od strane albanskih glasača ukazao je i Nenad Mitrović, predsednik OO SNS Bujanovac i narodni poslanik u Skupštini Srbije.

Obojica se nalaze na terenu, u obilasku biračkih odbora. Kažu da sada nemaju primedbi na njihov rad.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *