Grupa mladih čistila priobalje jezera

BUJANOVAC, 2. april 2017. – Grupa od tridesetak mladih iz Bujanovca danas je samoinicijativno radila na čišćenju okoline Bujanovačkog jezera od raznog otpada, uglavnom pvc ambalaže, zaostale nakon nesavesnih „izletnika“ i drugih posetilaca ovog veštačkog vodenog dragulja Bujanovca i okolnih naselja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fljutra i Almedina Aliju, sestre od stričeva, jedne su od onih koji imaju izgrađenu ekološku svest, koju bi, kako kažu, trebalo da imaju svi ljudi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– Često sa društvom vozimo bicikle prema Bujanovačkom jezeru. Nemoguće je bilo proći ovuda a ne primetiti sve ovo što nesavesni pojedinci ostavljaju nakon boravka u prirodi. Tada je i potekla ideja da organizujemo ovakvu akciju. Pozvali smo i ostale da nam se pridruže. Nadamo se da se neće završiti samo na ovoj akciji.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Trebalo bi da ih bude još, sve dotle dok ne bude očišćeno u potpunosti. Međutim, od najveće pomoći će nam biti podizanje ljudske svesti o osećaju za očuvanje čovekove okoline. Koristimo ovu priliku da javno apelujemo na to – poručuju Fljutra i Almedina.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U tome ih podržavaju i ostali učesnici današnje ekološke akcije. Među njima su i članovi Košarkaškog kluba Elita. Ovi mladi akcijaši ukazuju na neophodnost podrške šire društvene zajednice. Vele da su o svojim namerama obavestili lokalnu samoupravu, „Komunalac“ i još neke…




2 thoughts on “Grupa mladih čistila priobalje jezera

  1. Micika

    A jesu li deca imala svest da odu i da glasaju i da izaberu predsednika u drzavi u kojoj zive? Nemaju jel da? A mogu svi da rade po drzavnim institucijama? A mi cemo da sedimo kuci? Lepo je to sto su uradili, ne osporavam. Al zar nije bitno i ovo drugo?

    Reply
    1. Nemanja

      Da ste malo pismeni a ne pristrasni i zlobni, u ideli bi da su to lica koja jos nemaju prava asa jer su po zakonu maloletna. To sto Vi ne radite u drzavnoj ustanovi govori da o igledno nemate kvalifikacije za To radno mesto bez obzira koje ste stranacke pripadnosti

      Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *