OŠ “B. Radičević”: Manje prvaka u seoskim školama

BUJANOVAC, 4. april 2017. – U osnovnoj školi „Branko Radičević“ u Bujanovcu očekuju da će u školskoj 2017./18. godini imati desetak manje učenika prvog razreda nego u ovoj.

Do smanjenja će doći zbog manjeg broja  prvaka u područnim odeljenjima ove škole u seoskim naseljima.

Po rečima Natalije Stanković, pedagoga u OŠ „B.Radičević“, u odeljenju u Srpskoj Kući ovo će biti već druga godina zaredom da u prvom razredu nema učenika.

natalija

U Bujanovcu sedam odeljenja prvaka: Stanković

-U područnom odeljenju u Lopardincu, prema raspoloživim podacima iz predškolskih grupa, biće upisano samo tri prvaka, pet manje nego tekuće školske godine. Broj učenika u prvom razredu skoro da će biti prepolovljen i u Rakovcu. Očekujemo desetoro učenika, umesto ovogodišnjih 18.

Jedino će  u Karadniku biti nepromenjeno stanje. U predstojećem  roku biće upisano, kao i u 2016./17. godini, pet prvaka. Ukupno očekujemo oko 150 učenika prvog razreda. Sedam odeljenja u centralnoj školi u Bujanovcu, a tri u područnim školama u pomenutim selima – kaže pedagog Natalija Stanković.

Upis učenika u prvi razred školske 2017./18. godine u ovoj školi počeće  u ponedeljak, 10. aprila. Razgovori sa školskim pedagogom i psihologom obavljaće se svakodnevno, od ponedeljka do petka, u periodu od 9-14 časova.

-Roditelji mališana na razgovor treba da donesu kopiju izvoda iz matične knjige rođenih, potvrdu lekara iz  bujanovačkog Doma zdravlja, potvrdu o prebivalištu iz Policijske stanice, koja je besplatna i potvrdu da je dete pohađalo pripremni predškolski program. Ovaj dokument može da se priloži i u septembru, ukoliko deca još nisu završili pomenuti program – ističe sagovornik „Bujanovačkih“.

Upis prvaka trajaće do kraja maja, mada će to za pojedine mališane biti omogućeno i do početka nove školske godine. Upisuju se se deca koja do tada napune najmanje šest i po, a najviše sedam i po godina, odnosno  rođeni od 1. marta 2010. do 28. februara 2011.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *