Inspektorat za rad: Mladića na stovarištu pregazio viljuškar

Na stovarištu građevinskog materijala firme „Abi-Kom 2011” u Bujanovcu, 5. aprila, oko 17.30 časova, teško je povređen radnik K.Š. (26), koji je podlegao povredama u vozilu hitne pomoći na putu ka Zdravstvenom centru Vranje, prenosi portal Vranjske Info.

Inspektorat za rad Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, saopštio je da je „do smrtne povrede je došlo kada je radnika priklještio viljuškar kojeg je pokušavao da „upali“ koristeći produžne kablove povezane sa akumulatorom na kamionu parkiranom pored njega“.

 

„Kada je K. Š. priključio kablove na akumulator kamiona, viljuškar, koji je bio u rikverc brzini, sa ključem u bravi, krenuo je unazad i priklještio ga uz bočnu stranu kamiona.

Nije bilo očevidaca ove nesreće.

Kran usmrtio radnika u Samoljici
Nastradali radnik, angažovan kod poslodavca „Abi-Kom 2011” DOO Bujanovac, nije bio prijavljen na obavezno socijalno osiguranje, niti je imao zaključen ugovor o radu ili drugi odgovarajući ugovor u skladu sa Zakonom o radu“, saopštavaju iz Inspektorata.

Inspekcijski nadzor povodom smrtne povrede, dodaju iz Inspektorata, „obavljen je odmah po saznanju za tragični događaj, a u daljem postupku, na osnovu utvrđenih činjenica, inspekcija će preduzeti sve zakonom propisane mere“.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *