Nagrađeni romski đaci

BUJANOVAC, 8. april 2017. – U sali SO Bujanovac danas, na Svetski dan Roma, svečano su podeljene novčane nagrade učenicima romske nacionalne zajednice, koji pohađaju bujanovačku Stručnu školu „Sveti Sava“.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U tu svrhu je iz opštinskog budžeta izdvojena 191.000 dinara.

Ova novčana sredstva su, posredstvom Omladinskog foruma za edukaciju Roma (OFER), u cilju povećanja motivacije za školovanje, raspodeljena za 55 srednjoškolaca.

Njih 13 sa odličnim i vrlodobrim uspehom dobilo je po pet, a ostali po tri hiljade dinara.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fatima Bejda

Fatima Bejda, odlična učenica 4.razreda komercijalnog smera, još nije odlučila šta će uraditi sa nagradom.

Veli da će najverovatnije novac upotrebiti za kupovinu svesaka i školskog pribora.

Rikardo Ramadanović, učenik drugog razreda, već je isplanirao da kupi priručnik iz oblasti kulinarstva, s obzirom da se školuje za kuvara.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ramadanović

Naglašava da voli da radi, pa je, kako reče, pre podne kuvar, a posle podne stolar, s obzirom da posle škole radi stolariju kod teče.

Uz čestitke povodom Svetskog Dana Roma, predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi, poželeo je nagrađenim učenicima puno uspeha u daljem školovanju, podsetivši da su današnje „simbolične nagrade“ nastavak ranije započete inicijative.

Osim predsednika Kamberija, poklone srednjoškolcima, u prisustvu predstavnika lokalne samouprave i lokalne romske nacionalne zajednice, uručili su narodni poslanik u Skupštini Srbije Fatmir Hasani, predsednik Ujedinjene partije Roma (UPR) Amet Arifi i izvršni direktor OFER Kenan Rašitović.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *