Počela radionica u Biznis centru: Kako lakše do posla

BUJANOVAC, 11. april 2017. – Veton Fetahi iz Bujanovca i Samira Arifi iz V.Trnovca su, kao i ostali polaznici današnje radionice u bujanovačkom novootvorenom Biznis info centru (BIC), došli da prošire dosadašnje znanje u pisanju CV i motivacionog pisma.

Veton je maturant gimnazije i namerava da upiše arhitekturu u Prištini.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Posao preko leta: Veton

– Nadam se da ću na ovaj način uspeti da steknem dodatna znanja i veštine u pisanju CV i motivacionog pisma, koji su i te kako značajni za zaposlenje. Iako planiram da nastavim školovanje želim da se zaposlim tokom leta, kako bih obezbedio deo novca za studiranje i tako donekle olakšao ocu – kaže Veton.

Samira je pre dve godine završila pravni fakultet u Tetovu i do sada nije uspela da se zaposli.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzalud konkurišem: Samira

– Konkurisala sam na nekoliko mesta, ali sam do sada dobijala negativan odgovor od poslodavca. Verujem da ću posle današnje i sutrašnje radionice, kada ćemo vežbati razgovor za posao, biti uspešnija u pronalasku posla, s obzirom da ću novostečenim znanjem obezbediti za to bolje preduslove – smatra Samira.

Milena Mladenović, predavač, podseća da će polaznici, pored teoretskog dela edukacije, sutra imati priliku i za uvežbavanje pisanja CV i motivacionog pisma, uz originalne primere, kao i simulacije za razgovore sa potencijalnim poslodavcem.

BIC je deo projekta „Znanjem i proaktivnošću mladih do novih radnih mesta“, kojeg sprovodi Udruženje građana za demokratiju i građansko obrazovanje “Građanske inicijative”, a finansira Ministarstvo omladinei sporta Republike Srbije.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *