Ko je Rade Basta, novi vlasnik Duvanske: Kik-bokser, policajac, političar

BUJANOVAC, 19. april 2017. – Bujanovački DIB je za 686.774 evra kupila Sremska mlekara, a Bujanovačke prenose detalje o vlasniku ove firme.

Rade Basta je vlasnik kiparske firme „RA.B. Capital Group LTD“, koja je, opet, flasnik Sremske mlekare.

Basta je od decembra predsednik Jedinstvene Srbije za Vojvodinu nakon što ih je napustio Srđan Kružević, trenutno na funkciji zamenika gradonačelnika Novog sada, piše portal 021.

basta

Basta: foto twiter

Rade Basta (1979), profesor je fizičke kulture, bivši policajac i kik-bokser. Mediji pišu da je nekada bio državni reprezentativac u Kik-boku i džudou

 

Njih dvojica su bili nerazdvojni dok su upravljali Elektrovojvodinom, kada je direktor ovog javnog preduzeća bio Kružević, a Basta njegov savetnik od oktobra 2012. do aprila 2014. godine.

Inače, Basta je trenutno i visoki funkcioner Vlade Vojvodine, tačnije zamenik pokrajinskog sekretara za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj. Takođe je i direktor FK Radnički iz Niša i blizak prijatelj Ivice Tončeva iz Surdulice, navodi portal sa juga Srbije.

basta

foto Južne vesti

Na fotografiji sa Skupštine Radničkog, Basta sedi desno u drugom redu, a Tončev je ispred njega. Naime, u isto vreme kada je preuzeo vođenje Jedinstvenom Srbijom u Vojvodini, Basta je decembra prošle godine postao i direktor kluba, a Tončev predsednik niškog prvoligaša.

Tončev je član Glavnog odbora SPS-a i ujedno državni sekretar u Ministarstvu inostranih poslova.

 




5 thoughts on “Ko je Rade Basta, novi vlasnik Duvanske: Kik-bokser, policajac, političar

  1. Manduca

    To je jedan uspesan covek, u danasnje vreme uspeh vam niko nece oprostiti, podrška za Gosp Radeta Bastu. Indjija

    Reply
  2. gradjaninn

    A sta ce sada mali akcionari,Da li ce Basta da otkupi akcije DIBB jer je drzava prodala malo vise od polovine kapitala.To bih volio da istrazite i saopstite gradjanima koje imaju akcije DIBB.

    Reply
    1. Bujanovačke Post author

      Poštovani čitaoče, upravo istražujemo ovu temu i nadamo se da ćemo je objaviti u narednih nekoliko dana. Hvala što nas pratite!
      Bujanovačke

      Reply
      1. gradjanin

        Postujem Vas odgovor na moj komentar .rekli ste za nekoliko dana odgovor a evo prodje celi mesec imate li odgovor sta dalje u vezi besplatnih akcija DIBB jer zaista neznamo a nadam se da ce te vi istraziti i obelodaniti sta dalje pozdrav gradjanin

        Reply
        1. Bujanovačke Post author

          Verujte da pokušavamo na sve načine, ali se niko od zvaničnika ne oglašava i ne daje izjave. Medjutim, ako je suditi po dosadašnjoj praksi, mali akcionari nemaju mnogo razloga za optimizam. Naime, novi vlasnik ima većinski paket i nisu mu potrebne ostale akcije. Ukoliko želi da bude vlasnik 100 % kompanije, u mogućnosti je da diktira uslove i cenu preostalih akcija koje su u rukama malih akcionara. Tako je bar bilo npr u Hebi i još nekim firmama. Postoji i jedna malo verovatna mogućnost, a to je da ga država na neki način natera da otkupi ostatak akcija po nekoj realnoj ceni.
          Hvala što nas pratite
          Bujanovačke

          Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *